Dale Wassermani “Lendas üle käopesa” lavastas Noorsooteatris 1985. aastal Vjatšeslav Gvozdkov. Põrandal lebab alistatud patsient Ruckley. “Üks Jüri Aarma ainulaadsemaid rolle,” ütleb Raadio­teatri toimetaja ja teatrikriitik Pille-Riin Purje. Õde Ratched – Katrin Saukas; doktor Spivey – Enn Kraam.
Lavastuses "Lendas üle käopesa" oli Jüri Aarma mängitud Ruckley'l vaid üks kirglik repliik (siinkohal välja öelda ei tihkaks), mida need, kes lavastust näinud, ei ole kindlasti unustanud.

Juhan Saare “Valge tee kutse” lavastas 1985. aastal Noorsooteatris Kaarel Kilvet. Dokumentaalnäidend on Raimond Valgre elust ja muusikast, helilooja omaste, sõprade, korpusekaaslaste ja kolleegide-pillimeeste meenutuste ning tema kirjade põhjal. “Valge tee on nagu valge leht, millel pole veel ühtegi nooti… Valgel teel pole veel sinu jalajälgi, aga samm-sammult kirjutad sa selle tee tolmu, liiva, verre või ka porri oma laulu…” ütleb Raimond.

1994. aastal jõudis Noorsooteatri lavale Sam Shepardi “Maetud laps”, kus Jüri Aarma oli Bradley. Üheks lavapartneriks Piret Kalda Shelly rollis.

“Olen olnud tunnistajaks heledameelse sõbra ütlusele, et “Püha Johanna” bas­tardi roll olnud tal esimene teatris, mis andnud talle tuule tiibadesse. Ju siis see väike jäälind ja usk. Usk kõige­vägevamasse,” meenutab Jeanne d’Arci mänginud Katrin Saukas (pildil). Jaques Dunois, Orléans’i bastardi rollis oli Jüri Aarma. G. B. Shaw “Püha Johanna” lavastas 1982. aastal Noorsooteatris Merle Karusoo.

“Valge tee kutse”. Pillimehed – Rein Oja, Jüri Aarma, Tõnu Raadik.
Jüri Aarma lõi koos kolleegide Lauri Nebeli ja Kaarel Kilvetiga 1980. aastate menuansambli Hampelmann, mis esitas rahvalikke ja humoorikaid laule.

See pilt on tehtud Rahvusooper Estonia grimmitoas. 2008. aastal tõid Tõnu Tepandi ja Katri Kaasik-Tepandi Estonias lavale “Presidendi 1939”. Jüri mängis Kaarel Eenpalu. “Kriminaalvastutuse ja karistuse kontekstis ma end süüdi ei tunnista. Mulle inkrimineeritud fakte ei saa pidada kuriteoks, sest minu sellega seotud tegevus ei olnud Eesti Vabariigi seadustega keelatud, vastupidi – oli minule kui pea­ministrile kohustuseks,” jäi Eenpalu kindlaks. Lavastuses tegid kaasa ka Tõnu Tepandi (president Konstantin Päts), Eero Spriit (ülemjuhataja Johan Laidoner) ja Katrin Saukas (NKVD ülekuulaja Ivašina).