Koori dirigendi Elo Üleoja sõnul on Solare kontserdid olnud alati tasuta. “Mõte teha seekord üks kontsert annetustena Väike-Maarja kirikutorni taastamise heaks sündis elust enesest. Ikka on ju hea, kui märgatakse ja toetatakse,” ütles koori dirigent Elo Üleoja.

Koor esitab kontserdil mitmekesist repertuaari.
Kontserdikava võib jaotada kolme ossa: esimeses osas saab kuulda erinevate ajastute autorite vaimulikku muusikat, teiste seas ka Arvo Pärdi oma.
Kontserdi teine osa on rahvamuusika päralt. Lauldakse Veljo Tormise tsüklist “Ingerimaa õhtud” kuus osa ja üks Mart Saare eesti rahvaviisil põhinev laul.

Kolmas osa on kergemas stiilis kirjutatud muusika päralt. Kontserdi lõpuosas saab kuulda ka koori oma heliloojate — Jaanus Nurmoja ja Kristo Martsoni loomingut.
Kristo Martsoni laulust “Otsida iseend” sündis ka kontserdi pealkiri. Nii nagu iga inimene, liigub ka kammerkoor Solare lakkamatus otsingutes.

“Oleme väga liigutatud kammerkoori Solare südamliku hea tahte avalduse eest. Olukorras, kus kirikutorni taastamine on jätkuvalt ebaselge, kulub iga toetus ära,” ütles EELK Väike-Maarja koguduse juhatuse esimees Heli-Liivia Komp.

Järgmine heategevuskontsert “Valgus Puhastus” Väike-Maarja kiriku taastamise heaks toimub nädala pärast 7.oktoobril Väike-Maarja kirikus. Esinevad Kirsi Ranto (laul) ja Hessu Laaksonen (valgus) Soomest.