Ta lisab, et muutusteks pole erilist põhjust siiani olnud, sest asi töötab. “Aga kuna lisandunud on hulganisti noori vaatajaid, siis olen sellega arvestanud ja vägivaldseid kohti mahendanud. Kuid päris ilma kah ei saa – tegu on ikkagi krimisarjaga,” selgitab Ulman.

“Kättemaksukontori” lavastaja ja režissööri Ain Prosa kinnitusel võib ka uuel hooajal arvestada sarja kvaliteedimärgile vastava action’iga, millele tasakaaluks särisevad inimestevahelised suhted.

“Lühidalt öeldes ootab fänne järjekordne kogus laipu, kuid me üritame nendega mitte üle pingutada ning tekitame ka romantikat, pakume huumorit ja teeme trikke, laskudes näiteks taevast maa peale,” jutustab Prosa.

Eluohtlikud trikid Elina Pähklimäelt

Ain Prosa jaoks pole sarja tegemine siiani veel rutiiniks muutunud. “Põhitegelased on küll kogu aeg samad, kuid erinevad lood ja võttepaigad pakuvad üha uusi väljakutseid,” räägib ta.

Prosa märgib, et kuigi Eestis on kodumaiste telesarjade valik suur ja peaaegu kõik trikid on juba tehtud-nähtud, ootab “Kättemaksukontori” uuel hooajal vaatajaid eriline üllatus. “See, millega saab hakkama näitlejanna Elina Pähklimägi Häidina, on kahtlemata harukordne. Vihje korras saan öelda, et ta ei kasuta kaskadööri ning sooritab lausa eluohtliku triki, millega meie telesarjades osalejad pole seni hakkama saanud.”

Uus tegelane ei jäta ükskõikseks

Ka uuel hooajal lisandub episoodilisi uusi tegelasi igasse ossa. Läbivatest tegelastest on alles kõik vanad ning lisaks nendele astuvad uuesti vaataja ette Mart Mesilane ehk härra Hurmur, keda pole paar hooaega olnud, samuti Aleksandr Vesper, keda Marion on pikisilmi oodanud.

Eriliseks kirsiks romantikaliinil on mõrvagruppi tööle asuv noor meesuurija, kelle isik on veel saladuseks, kuid kelle vastu tekivad ühel sarja daamidest tugevad tunded.

Sarnaselt varasemate hooaegadega on sügisel ka neid lugusid, mis kestavad läbi mitme osa, sest oleks kahju kogu põnevus ühe seeriaga lahti kirjutada.

Frida ja Marion – Vaarik ja Adamson

Marika Vaarik ütleb, et kui ta samastuks oma rolli Frida Arrakuga, siis peab ta ütlema, et tema olukord on uuel hooajal väga ränk, sest tema suur sümpaatia Rein Pihelgas röövitakse. “Näitlejana võin aga märkida, et sündmused on varasemast veelgi verisemad ning kurikaelad, kellele kolmel õrnal naisterahval vastu astuda tuleb, on veelgi tigedamad ja õelamad. Õnneks on daamide seas vapper Häidi, kes viskub kõigi õnne nimel lausa kaelamurdvatesse ettevõtmistesse.”

Marioni osatäitja Kadri Adamson lisab, et uue hooaja juurde kuulub vana hea põnevus oma kindlas kvaliteedis. “Mihkel Ulman on pununud ka sügiseks väga haarava süžeevõrgustiku ning vihjena olgu märksõnadeks näiteks libahunt või mutant geeniteadlase keldris.”

“Muidugi saab nalja, oleme kolleegidega võtetel palju naernud ja loodame, et sellest lõbust saavad osa ka televaatajad.”

“Siinkohal rõhutangi, et sellel sarjal on minu jaoks kaks suurepärast poolt – põnev stsenaarium ja suurepärased kolleegid, kellega koos töötada on nauding. Kolleegidena pean näitlejate kõrval silmas kogu meeskonda, kellega saame rõõmude kõrval jagada ka muresid.”



Heategevuslikud meened hullutasid sarja fänne

Esmakordselt Eestis andis “Kättemaksukontor” telesarjana oma panuse heategevusse.

Augustikuu alguses Tallinna ja Tartu kaubamajades toimunud heategevuslik “Kättemaksukontori” meenete müük tekitas fännide seas väga suurt huvi. Tallinna Pelgulinna sünnitusmaja beebidele hingamisaparaadi soetamise eesmärgil müüki pandud eksklusiivsed kruusid, särgid, kotid, taskulambid ja muud meened osteti ära loetud tundidega.

Fännitunnil osalenud sarja kolm kangelannat – Frida, Marion ja Häidi – võeti väga elavalt vastu. Noori austajaid, kes kõik soovisid Fridat, Marioni ja Häidit näha, kogunes hulganisti. “Eeldasime, et fännitunnile saabub paarsada inimest, kuid neid oli kordades rohkem. Tundub, et sirgumas on täiesti uus ja kirglik fännipõlvkond, kes elab eetris nähtud staaridele kogu hingest kaasa ka pärielus,” selgitab TV 3 avalike suhete juht ja heategevusmüügi korraldaja Annely Adermann. Kuna huvi heategevusmeenete vastu oli eeldatust suurem, saabub juba õige pea müüki uus kogus nänni ning augusti lõpupäevil toimub teinegi fännipäev, sedapuhku Tartus.

Fännitunnil kogetu kohta on oma arvamus ka sarja stsenaristil Mihkel Ulmanil: “Loomulikult teeb suurt heameelt, et sari nii paljudele meeldib, eriti noorele vaatajale. Teisest küljest on see märk, et Eesti telemaastikul puudub korralik lastesari ja paratamatult pööravad lapsed oma tähelepanu “Kättemaksukontorile”, mis on ehk kiirem ja dünaamilisem kui enamik teisi sarju.”

“Kunagi, kui hakkasime “Kättemaksukontorit” tegema, ei olnud lapsed kindlasti meie sihtgrupp. Paari viimase hooajaga on aga asi täiesti uue pöörde võtnud.”

Režissöör Ain Prosa leiab, et sarja edu taga on ilmselt tõsiasi, et “Kättemaksukontor” kõnetab erinevaid vanusegruppe.

“Seal on tegelasi, kes on eeskujuks nii suurtele kui väikestele, ning tegelasi, kes ei tohiks olla eeskujuks kellelegi ning kes seetõttu ka oma karistuse saavad,” ütleb Prosa.

TeRa