„22. juulil 1839 sündis Himmaste külas Lepa talus Jakob Hurt, kes kinkis hiljem meile, eestlastele maailma suurima folkloorikogu. Sellest heast, mis ta eestlusele ja emakeelele tegi, tema tulihingelisest pühendumisest eestlastele kui järjest enam pead tõstvale rahvakilllule, räägime suurmehe 180. sünniaastapäeva raames 27. juulil Jakob Hurda sünnikodus,“ teatas Hurda seltsi esinaine Sirje Vill.

Üle antakse Hurda nimelised rahvuskultuuri auhinnad peetakse ka II rahvustoidufestivali Lepa talus. Võistlema oodatakse koduleiva ja karaski küpsetajaid, sõira valmistajaid ja koduveini tegijaid. Just eelnimetatud ande pidas Jakob Hurt parimateks maailmas. Toidufestivalile osalema ja võistlema saab registreeruda kuni 15. juulini Jakob Hurda Seltsi kaudu. Festivali patroon on eesti toidu väsimatu propageerija Ester Tuiksoo.
Eelmisel Jakob Hurda auks korraldatud rahvustoidufestivalil olid žüriis üks linnapea ja kaks ministrit – Urmas Klaas, Ester Tuiksoo ja Tarmo Tamm – kõik oma kodukandi patrioodid.