Näiteks aastaid Keskerakonda kuulunud ettevõtja Olev Puldre, kes valimistele järgnenud ööl otsustas ühtäkki parteid vahetada ning astus Keskerakonna uksest väljudes otseteed IRLi sooja tuppa. Ja Robert Antropov, kelle valimiskampaania rahastamine suure skandaali keskmesse sattus.

Tähelepanu tõmbas ka telereitingute vallutaja Peeter Võsa, kes otsustas Rakvere linna valitsema hakata, ent pidi tunnistama selle vallutusretke untsuminekut. Ning Rakvere senine meer Andres Jaadla, kes samuti oma soojast kohast ilma jäi.

Aga nuripidiste tegijate kõrval pääsesid Virumaal särama ka hoopis teistlaadi mehed. Ja seda positiivses võtmes. Nende hulgas troonib Eesti muusika kogu maailmas tuntuks teinud helilooja Arvo Pärt, kes annetas oma elutööpreemiast pool miljonit krooni Rakvere muusikakoolile, tänu millele saab gümnaasiumi aulas nüüdsest kuulata uhiuue Estonia kontsertklaveri helisid.

Pärdi kõrval tõusid väärt tegijateks ka korvpallitreener Andres Sõber, kes Rakvere Tarva madalseisust märksa kõrgemale trepiastmele upitas. Ja kohalikku spordielu toetav ettevõtja Oleg Gross, kes on ka majanduslanguse tingimustes suutnud oma äriedu säilitada.

Allikas: Virumaa Teataja, ML