“Suurel järvel ei ole tänaseks viis aastat kontserte korraldatud, sest publik tahab ju esinejaid näha ja musitseerijad samamoodi publiku säravaid silmi - see ei olnud varasemalt võimalik! Uue lava teebki eriliseks asjaolu, et seda saab vastavalt vajadusele reguleerida ning seeläbi esinejad ja muusika publikule lähemale tuua,” räägib lava arhitekt ja Leigo Järvemuusika looja Tõnu Tamm.

“Antud lava mahutab üle kahesaja inimese ja selleks, et orkester ning koorid kenasti lavale pääseks, ehitatame suisa 24 meetri pikkuse ujuvsilla,” lisab Tamm.

Leigo Järvemuusika tähistab sel aastal oma 20. aastapäeva, samuti maestro Neeme Järvi 80., Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri 90. ja Eesti ühe vanima ning väärikama päevalehe Postimehe 160. sünnipäeva.

2017. aasta tipphetkedeks on reedel toimuv Leigo Järvemuusika Festivaliorkestri ja kammerkoori Voces Musicales esituses kõlav Arvo Pärdi ning Pēteris Vasksi kaasaegne looming. Laupäevane programm on pühendatud maestro Neeme Järvile, kus uhke lõpuakordi annab ERSO dirigent Neeme Järvi juhatamisel. ERSO esituses saab kuulda M. Bruchi 1. viiulikontserti, kus esiviiuliks Miina Järvi. Päeva lõpetab F. Schuberti 9. sümfoonia.