Kui aga matšist endastki kaotus tuli, siis emotsioonidel enam kaant polnud — poiss viskas end matile ja nuttis mis kole!

Mitte kaugel temast oli teine nooruk räti pähe tirinud ja kurvastas selle all.

“Nii see sügavus tuleb, kaotusevaluta võite ei tule,” ütles seepeale maadlustreener ja võistluste üks kohtunik Jaan Vares.

Valugrimasse tuli ette ka neil, kes võiduga matilt tulid, kuid arstinurka jõudsid vaid vähesed ning ühtki suuremat traumat võistlustel ette ei tulnud.

Vilumata silmaga inimese jaoks oli see lausa ime, sest ka õrnem sugu haaras, tõmbas ja väänas vastaspoolt põrmugi aukartust ja valu kartmata.
Näiteks kaunis Anastassia, kes muuseas tuli maadlusse võistlustantsust, pingutas matil nii kõvasti, et hiljem tuli kohtuniku abiga võistluskohalt minna kadunud läätse otsima.

Lääts leiti üles ja mingit probleemi juhtunust ei olnud.

Noorte püüdlusi olid tunnistamas mitmed vanad maadlejad ning tuntud inimesed.

Ka ise kunagi matil häid tulemusi näidanud õiguskantsler Indrek Teder ütles, et peamine, et noortel hoog ei kaoks ning ala populaarsust juurde võidaks.

Järva maavanem Tiina Oraste lisas aga et kui ala sellest juurde võidaks, siis ei pelgaks temagi trikood selga tõmmata ning matile astuda. Viimane väide tegi suurt rõõmu maadlustreener Mati Sadamale, kes lubas maavanema sõnast kinni haarata ning peagi näidiskohtumise korraldada.

Pühapäeval näitasid matil end aga noored, kelle jaoks on maadlus populaarne juba praegugi.

Kokkuvõtet võistlustest saab lugeda värskest Maalehest.