Käesolevas raamatus vaadeldakse põhjalikult, kuidas inimese kehakeel, hääl ja näoilme võivad reeta valesid, teisalt aga meisterlikult eksitada isegi professionaalseid valekütte: kohtunikke, politseinikke, uurijaid ja luureagente. Autori andmed pärinevad teadusuuringutest, toodud näited aga poliitikast, kirjandusest ja igapäevaelust.

2. Morgan Scott Peck. “Tavatu tee. Armastuse, väärtushinnangute
ja vaimse arengu uus psühholoogia“

Ameerika psühhiaater, kirjanik ja vaimne juht Morgan Scott Peck (1936–2005) kutsub lugeja kaasa vaimse arengu pikale ja põnevale teekonnale. Ta püüab leida vastuseid inimesi aegade algusest huvitanud küsimustele: milles peitub elu mõte; mis on armastus ja kuidas seda leida; kuidas õppida igapäevaelu probleemide eest põgenemise asemel neid tulemuslikult lahendama ja kuidas õpetada seda julgust ka oma lastele?

3. Robert Bolton. “Igapäevaoskused. Kuidas ennast kehtestada, teisi kuulata ja konflikte lahendada”

Sellest raamatust on kujunenud viimase viieteist aasta olulisim eestikeelne käsiraamat kõigile, kes arendavad suhtlus- ja enesekehtestamisoskusi, olgu siis koolitusel, suhtlemistreeningul või ülikooliloengul. See juba klassikaks kujunenud ja paljude õppejõudude arvates parim suhtlemise põhioskuste õpik on vajalik nii juhtidele kui ka klienditeenindajatele. Raamat on kohustuslik kirjandus paljudel erialadel.

4. Koostanud Heldur Jõgioja “Kaika Lainest Vangani”. Esimene ja teine raamat

Kaika Laine ja Vanga – nende kahe võimsa teadjanaise vahele mahub veel tuhandeid ravitsejaid ja sadade rahvaste aastatuhandete tarkusi paljude haiguste olemuse ning nende leevendamise ja ravi kohta. Raamatu koostaja kogus pikki aastaid loodusravivõtteid ja retsepte kogu maailmast: erialakirjandusest, ajakirjandusest, internetist jm. Palju infot pärineb Kaika Laine ja Vanga teadmistepagasist, kusjuures kokkulangevusi oli neil kahel nii ravivõtetes kui ka raviks kasutatavate taimesegude koostises.

5. Eric Berne. “Suhtlemis-mängud. Mängud ja mani-pulatsioonid inimsuhetes“

Kõik võib olla mäng, kui seda nii võtta. Aga mängimine ei ole sugugi alati lõbus ega kahjutu tegevus. Sellest raamatust leiab hulga igapäevaseid elumänge, milles me paratamatult kaasa lööme, sageli oma kaasosalust tunnetamata. Näiteks raha ja karjääriga seotud suhtemänge, sotsiaalset allakäiku kujutavaid mänge, seksi- ja abielumänge, peomänge ja kuritegelikke mänge. Nii oskuslikult varjatud kui ka ilmselgeid – mänge, mida meiega mängitakse või mida me ise meelsasti teistega mängime. Mängureeglite tundmine tuleb igal juhul kasuks.

6. Lorna Byrne. “Taevatrepp“

Rahvusvaheliselt tuntud Iiri müstik Lorna Byrne on ingleid näinud ja nendega suhelnud sestsaadik, kui ta oli veel sülelaps. Ta näeb ingleid sama selgelt, nagu meie ülejäänud näeme kaljusid, kive ja puid. Oma teises raamatus räägib autor, kuidas kaitseinglid inimesi abistavad, ning õpetab, kuidas nende kohalolu tähele panna, nendega ühendust saada ja sõnumeid mõista.

7. Gavin de Becker. “Kuidas tajuda ohtu“

Hirmu tunnistamine ja intuitsiooni kuulamine on rahvusvaheliselt tunnustatud autori ning vägivallaeksperdi Gavin de Beckeri teooria alustalad. Selles raamatus purustab autor müüdi, et vägivalda pole võimalik ette näha. Ta jagab asjalikku nõu, kuidas tähele panna ka väiksemaid ohumärke – olgu avalikes kohtades, tööl või perekonnas –, et inimene hakkab muutuma vägivaldseks ja kavatseb teid rünnata.

8. Gunnar Aarma. “Mida paljud ei tea. Müstika ja maagia”

Selles raamatus mõtiskleb karismaatiline õpetaja ja teadmamees Gunnar Aarma laiahaardeliselt idamaade elutunnetuse ja vaimsete traditsioonide üle ning arutleb, miks lääne inimene ja ühiskond on jõudnud sisemisse kriisi. Kuigi kirjeldatud religioonifilosoofiad erinevad üksteisest paljude pisiasjade poolest, on nende maailmanägemus kattuv – see on nägemus, mis sageli tugineb silmale nähtamatule, kuid mille olemasolus autor ei kahelnud.

9. Douglas Stone, Bruce Patton, Sheila Heen. “Rasked kõnelused. Kuidas ebamugavaid vestlusi endale ja teistele kergemaks teha“

Rasked kõnelused on seda tüüpi jutuajamised, millest võimaluse korral püüame hoiduda ja mille võtame ette siis, kui teisiti ei saa. Need on kõnelused, mida me peas korduvalt harjutame, püüdes valmis mõelda, mida öelda. Sageli murrame ka tagantjärele pead, mida oleksime pidanud teisiti ütlema. See raamat aitab teil mõista selliste kõneluste tagamaid ja teadlikumalt juhtida vestluse kulgu ning õpetab, kuidas ette valmistada ja alustada raskeid jutuajamisi nii, et need oleksid kõigile osapooltele kergemad.

10. Johanna Paungger, Thomas Poppe. “Kuu võim. Elu kooskõlas looduse ja kuu rütmidega“

Kuukalender on võti õige ajahetke tabamiseks. See on kalender, kus on andmed kuu faaside ja kuu asukoha kohta astroloogilistes tähtkujudes. Raamatust saab informatsiooni mitmesuguste teemade kohta, nt kaalu langetamine kuukalendri abil, operatsioonide ajastamine, kuutsüklitega kooskõlas aiapidamine, kuuvõimlemine, halbadest harjumustest vabanemine, biorütmid jne. Kodus, aias, tööl, reisil, nii suurtes kui ka väikestes asjades: need teadmised võivad aidata teid kõikjal.