Piisab kolmest sekundist, et küsida endalt: “Mis tunne mul on?”. Tähele tuleks panna mitte aistinguid nagu külm või nälg, vaid tundeid nagu viha, kadedus jne. Väljataga tõi näite, et kui inimene suri eelmises elus rahulolematuse tundega, tuli ta sellesse ellu sama tundega ja nüüd tuleb tal selle tundega tegeleda.

“Kui õpite oma tunnetega töö ära ja oskate nendega ümber käia, olete oma elu peremees,” kinnitas mitu vastavate õpetustega raamatut välja andnud tervendaja.

Paljud inimesed ei julge teha seda, mis neile meeldib, kuna kardetakse teiste halvakspanu. “Universum on nii seadnud, et kui teed seda, mis meeldib, käid oma karma rajal,” rääkis ta. Kes teeb aga teiste ütlemise järgi ja tahab teistele meeldida, võib saada hoopis sapikivid.

Selleks, et ära tunda, kas käite karma rajal, tuleb ära tunda, millal teete vastumeelseid asju. “Kui ütlete endale, et ma pean seda või teist tegema, siis tuleb vastik tunne kolmandasse tšakrasse. Siis on vaja oma suhtumist asjadesse muuta,” selgitas Mai-Agate Väljataga. “Ma pean” asemel tuleks mõelda “ma võin” ja siis ei tundu mõni muidu tüütu ja vastumeelne töö enam sellisena.

“Kui inimene suhtub nii, et elu on raske, siis ta ongi raske,” rääkis ta. “Elu on neutraalne, igaühe enda valik on, kuidas suhtuda. See, kes ütleb, et elu on kerge, elab kõik takistused ja arusaamatused kergemalt üle.”