Festivali avaüritus algab 18. septembril kell 18 Lihula kultuurimaja suures saalis, festivalilinastused aga algavad juba hommikul kell 10 lastele suunatud loodushariduse päeva programmiga. Näitame filmi loorkakust: „Öökulli odüsseia“. Lindudest ja eriti öökullidest tuleb lastele rääkima Peep Veedla.

Avafilmiks on tänavu valitud „Jaques Cousteau pärand“ (Rež. Ulf Marquardt, Saksamaa), mis tutvustab Cousteau leiutisi ja filme, aga ka seda kuidas Cousteau kõige selle käigus muutus haikütist järeleandmatuks keskkonnakaitsjaks ja sõnumiviijaks miljonite inimesteni kogu maailmas.

Festivali ajal toimub ka ümarlauakeskustelu, millel keskendume üha uuenevale filmitehnikale. Taas on avardunud maailm – esmakordselt on meil esindatud Malta, Costa-Rica, Nicaragua, Alžeeria ja Singapuri filmid.

Festivalifilme saab tänavu vaadata koguni kolmes saalis. Lihula kultuurimaja suures saalis linastub võistlusprogramm, kultuurimaja peeglisaalis eesti filmide kava ja programm „Loodus – loomingulise inspiratsiooni allikas“. Lihula kunstide maja saalis loodusfilmide infoprogramm.

Võistlusprogrammi filmid tõlgitakse vaatajatele (peatelefonidesse) eesti keelde, ülejäänud filmid linastuvad originaal- või inglise keeles. Lisaks on festivalil, nagu ikka, ka videoraamatukogu, kus soovijad saavad festivalifilme iseseisvalt monitoridelt vaadata.

Osa festivalist kulgeb Haapsalus, filmid linastuvad kohaliku innovatsioonikeskuse saalis.

Juba traditsiooniliselt on festivalil oma osa ka loodusfotograafial. Üles pannakse viis loodusfotonäitust. Lihula raamatukogus on avatud Maa Päeva teemaline plakatinäitus, mille on Eestisse toonud USA suursaatkond.

Laupäeval, 21. septembril toimuvad fototöötoad ja muud fotoüritused Lihula mõisas, peaesinejateks Markus Varesvuo (Soome), Arne Ader ja Urmas Tartes.

Koos Lääne Eluga on üllitatud festivali ajaleht MAFF, mille kaheksal leheküljel tutvustatakse festivali, osavõtjaid ja filme.

Festivali auhinnatseremoonia toimub laupäeva, 21. septembri õhtul kell 18. See annab võimaluse demonstreerida pühapäeval, 22. septembril kõiki auhinnatud filme uuesti.