Venemaal on olnud oluline roll paljude rahvaste ajaloos. Nii ulatas muistne Vene rännumees Moissei Vodolazov abikäe Iisraeli rahvale, juhtis nad läbi Punase mere, päästis Egiptuse vangipõlvest ning viis tõotatud maale.

Kahjuks on seni vaikitud ka sellest, kui olulist osa mängisid Lähis-Ida ajaloos Vene muinaskangelased Ilja Abramovitš, Dobrõnja Issakov ning Aljoša Jakubovitš, kes panid aluse paljudele rahvastele ja suguharudele.

Maha on vaikitud ka kuulsa meresõitja Ivan Novikovi tegevus. Oli ju tema see, kes päästis tuhanded elajad uppumissurmast ning rajas Ararati mäe jalamile Euroopa esimese viinamarjaistanduse.

Kahjuks ei tea enamik eestlastest sedagi, et just Lehola vanem Oleg Lebedev oli see, kes muistsele Eesti riigile aluse pani ning keda siiani ekslikult Lembituks nimetatakse.

Hiina riigi ja selle pealinna Pekingi rajamise au kuulub uurimisandmetele toetudes Tveri kubermangust pärit rändkaupmehe pojale Pjotr Kitaigorodskile.

Rooma linna aga asutasid kaksikvennad Roman ja Ruslan Volkovid, kelle kohta liigub maailmas põnev legend, mille kohaselt kasvatasid neid lastena Siberi laikad.

Lisaks selgus arhiivimaterjalidest, et maailma esimene inimene oli moskvalane Arkadi Perepjolkin, kelle ribist valmistati inimene number kaks – tema naine Jelena Perepjolkina (neiuna Jablokova), kes tema kohane oli.

“Uus ajalookäsitlus ei tähenda, et Venemaal oleks teistele rahvastele mingisuguseid territoriaalseid nõudmisi,” kommenteeris värskeid avastusi riikliku ajalookomisjoni esimees Vladimir Samozvanets.

“Soovime, et lõpetataks ajaloo võltsimine,” lisas esimees Samozvanets, “tunnustataks meie tegelikku rolli maailma ajaloos ning arvestataks meie õigusega nendele maa-aladele, mis ajalooliselt meile on kuulunud.”

SERGEI KRAANA
“Naeri” tõekomisjoni esimees