Virtuaalne maakaart avati traditsioonilise Saksa kevade raames, mida korraldab Saksa saatkond Tallinnas. Aadressil www.saksa-eesti.ee asuvale Eesti maakaardile on õpilased, tudengid ja teised huvilised juba sisestanud paiku ja tegevusi, mis on seotud Saksamaaga.

Nii tähistab Hiiumaad virtuaalsel kaardil Kärdla ühisgümnaasium, kus õpitakse saksa keelt, samuti Käina kool, kus 1997. aastast alates on saksa keelt edukalt õpitud, paraku praegu enam mitte.

Saksa keele suure huvilise ja õppijana on end virtuaalsele kaardile märkinud ka Põlva põhikool.

Kaart täieneb iga päevaga ka mälestusmärkidega, näiteks on ajaloolistest paikadest kaardile jõudnud Christian Daniel Rauchi skulptuur Kärstna kabelimäel, kus kivirahnul puhkab malmist lõvi. Plaanis on kaardile koguda saksa keele ja kultuuriga seotud kohad, asutused, isegi tekstid tänavapildis.

“See kaart saab suurepäraseks virtuaalseks teejuhiks neile, kes saksa keelt rohkem praktiseerida tahavad, igaüks võib siin osaleda ja kõik on vaid hiirekliki kaugusel,” kommenteeris lehe avamist Saksa suursaadik Christian Matthias Schlaga.

Maakaart on võrgustiku Netzwerk Deutsch projekt, selle Saksa ja Eesti asutuste koostöövõrgustiku eesmärk on toetada saksa keele kasutamist Eestis.

Projekti rahastab Saksa saatkond ja koordineerib Eesti Saksa Keele Õpetajate Selts (EDLV).