Teiste seas jääb jaanuarikuusse film “Sisekõla” noorest heliloojast Pärt Uusbergist. Film jälgib, mis toimub autoriga sel pöördelisel ajal, kui tema sisehelid väljuvad isiklikust ruumist välisesse – kõigi ruumi.

Režissöör Madis Reimundi sissepoole vaatav tundlik muusikaline rännak näitab looja igapäevast võitlust oma elukutse ilu ja valuga.

“Eesti lugude” uued filmid on vaatajate ees kolmapäevaõhtuti.

17. jaanuarist võtab ETV laupäevaõhtuse eetrikoha sisse Euroopa parim teadussaade “Rakett 69” ja Ahhaa teaduskeskuses hakkab õhk särisema pingest. Üle Eesti on kokku tulnud gümnasistid ja tudengid, ihates kohta nutivõistluses. Saatesse pääseb 15 noort ning viie ülesandega teadustakistusrada paneb proovile ka kõige targemad pead. Edasi saavad vaid need, kes suudavad muljet avaldada tipptasemel teadlastele: MSc Aigar Vaigu, PhD Mart Noorma, PhD Heli Lukner ja MSc Riin Tamm.

Palju kõneainet pakkunud linateos “Nullpunkt” on telesarjana ETV vaatajate ees jaanuari keskpaigast. Margus Karu menuromaanile tuginev draama räägib noorte põletavamatest probleemidest – madalast enesehinnangust, kohanemisraskustest ja tunnustuse otsimisest. Kui avastad end ühel hetkel nullpunktist, tuleb ette võtta uus algus ja ennast taas üles ehitada. Peaosas Märt Pius. ETV eetris pühapäevaõhtuti alates 18. jaanuarist.