"Mu esimene mõte oli, et tahaks teda katsuda, aga ma ei teinud seda - ema võis ju läheduses olla," rääkis Montero kohalikule ajalehele iLeon.

Merepinnast enam kui 1000 m kõrgusel asuv Prioro, mis on koduks umbes 400-le inimesele, on hiljutise massiivse lumesaju tõttu muust maailmast ära lõigatud.

Tõenäoliselt sattus karupoeg külasse toiduotsinguil, nii nagu viletsad ilmaolud on seda tegema sundinud ka teisi mägedes elavaid loomi.

"Oleme kohanud metssigu ja hirvi, aga karu varem küll mitte!" ütles Montero, kes lumisel trepil ronivast karupojast ka fotosid tegi ning need Instagrami ja Facebooki postitas. Sealt hakkasid need üle maailma levima.

Videosse tal karupoja trepironimist võtta ei õnnestunud, sest loom põgenes just siis, kui noormees filmima tahtis hakata.

Tegemist oli haruldase ning ohustatud liikide hulka kuuluva Cantabria pruuni karuga, keda arvatakse Hispaanias elavat umbes 130 isendit. Maksimaalne trahv Cantabaria karu tapmise eest on Hispaanias 300 000 eurot. Jahipidamine sellele loomale on keelatud aastast 1973.

Pilte karupojast ja sellest, millised lumeolud valitsevad Hispaanias Prioro mägikülas, saad vaadata SIIT. Vaata kindlasti! Selliseid hangesid just sageli ei näe.