Kuulutati välja kolm fotokonkurssi - sügisvärvid looduses, kuidas õppida vaatama ja tasakaal. Fotokonkursside koostööpartnerid on Photopoint, Super Segway Eesti, Pokumaa Sihtasutus, Europe Direct ja Põlva Maavalitsus.

Eriline uudis on see, et Nikon teatas ametlikult oma uuest digipeegelkaamerast Nikon D3s 14. oktoobril. Päev hiljem oli selle esmaesitlus Riias ja 16. oktoobril juba Põlvamaal Taevaskojas. Leedus toimub esmaesitlus alles nädala pärast. Nikon Baltic turundusjuhi Rene Mitti sõnul oli Läti pealinnas Riias esitlusel vaid 12 inimest, mida oli üle kahe korra vähem kui Põlvamaal (32).

Fotofestivalil olid kohal nii tuntud fotograafid kui hulk tõsised harrastajaid ja fotoringide eestvedajad. Osalejate sõnul saadi indu käivitamaks aktiivsemalt fotoringide tegevust, lisaks oli kokkutulek ka nagu mess, kus erinevad osapooled leidsid teineteist, et teha koostööd.

Teisel päeval toimus tehnika pildistamise arutelu ja fotosessioon, pildistati Võru Vanatehnikaklubi Vänt poolt restaureeritud tuletõrjeautot. Külas olid klubi juhatuse esimees Raivo Ojaveer ja tema kolleegid. Peale seda sõideti ühiselt Maanteemuuseumisse, kus toimus ekskursioon, vanatehnika pildistamise töötuba Lembit Michelson juhendamisel ja maailma esimese isetasakaalustuva liikuri Segway tutvustus ja tasuta proovisõidud.

Lisaks muuseumi eksponaatidele olid kohale toodud ZIS-110, mida kasutatakse pulmaautona, Võru Vanatehnikaklubi Vänt poolt restaureeritud tuletõrjeauto ja ka juhusliku möödujana miilitsaauto koos korstnapühkija ja Võru miilitsaga. Maanteemuuseumist mindi Pokumaale, sealt tagasi Taevaskotta, kus kuulati sissejuhatust makrofotograafiasse, lektoriks fotograaf Andres Ots. Enamus osavõtjaid lahkus laupäeva õhtul, kuid need kes jäid, pidasid pühapäeva hommikul arutelu Eesti fotograafia ja selle arendamise teemadel. Peale seda kiirustasid inimesed kes koju, kes valima ja kes pildistama.

Paljud Tallinna inimesed jätsid fotopäevadele tulemata kartes halba ilma. Tegelikult oli Taevaskojas esimesel päeval päikesepaisteline ja rahulik ilm - ideaalne loodusfotode tegemiseks. Teisel päeval oli vahelduva pilvisusega ja nõrgalt sadama hakkas alles hilisõhtul. Pühapäeva hommikul veidi tibutas, kuid ilm oli talutav ja nii mõnigi jäi veel loodust pildistama. Seega võiks irooniliselt öelda, et need kes jätsid halva ilma kartuses tulemata, nendel päevadel ise päikest ei näinudki.

Sarnast üritust on plaanis korraldada ka teistes Eesti piirkondades. Eesmärgiks on aktiivsemate fotograafide, fotohuviliste ja teiste aktivistide, fotoühingute koondamine ühtsesse koostöövõrgustikku.

Koostöös KalevSPA'ga korraldab Eesti Fotofestival 12. detsembril ürituse, milles on ühendatud KalevSPA traditsiooniline üritus noortele emadele, väikelastele ja Eesti Fotofestivali programm. Pildistamine toimub kogu veekeskuses ja ka vee all basseinis.

Eesti Fotofestival on rändav rahvaürituste sari, mis toimub aasta jooksul erinevates asukohtades ja teemadel. Esimene Eesti Fotofestival „Avastame Põlvamaad“ toimus möödunud suvel Mammaste tervisespordikeskuses.

Kultuuriühing Eesti Fotofestival tegeleb Eesti fotograafia arendamisega, korraldab fotofestivale, suurüritusi ja fotokoolitusi.

Vaata lisa: