Maapiirkondadest pärit noori ja majanduslikult raskes olukorras olevaid noori toetavad järgmised Sihtasutuse Eesti Rahvuskultuuri Fond allfondid:

Arno Tali fond

Asutatud 2005. aastal mittetulundusühingu Arno Tali Sihtkapital poolt eesmärgiga toetada eelkõige maapiirkondadest pärit edukaid üliõpilasi, kellele perekonna majanduslik olukord võib saada takistuseks kõrghariduse omandamisel.

Taotlus peab sisaldama järgmist teavet: Sihtasutuse Eesti Rahvuskultuuri Fond ankeet rahalise toetuse taotlemiseks, üliõpilase avaldus, õppeasutuse tõend õppeedukuse või esmakursuslastel õppimise kohta, vanema(te) palgatõend või koopia invaliidsus-, töövõimetus-, pensionitunnistusest või tööturaamatust ja üliõpilase kodukoha omavalitsusest kinnitus perekonna liikmete arvu kohta.

Halduskogu 3-liikmeline; Eugenia Brusnitsin, Annika Poldre, Agu Veetamm.

Ervin-Jüri ja Eili Nõmmera fond

Asutatud 2009. aastal Rootsis asuva E. ja Ervin J. Nõmmera Fondi poolt eesmärgiga toetada vähekindlustatud maanoori kõrghariduse omandamisel.

Taotlused esitatakse läbivaatamiseks Arno Tali fondi halduskogule.

Aleksander Raadi fond

Asutatud 2004. aasta Lily Kocinsi poolt isa Aleksander Raadi (1905−1941) mälestuseks.

Aleksander Raadi fond toetab Orissaare Gümnaasiumi lõpetanud noori haridustee jätkamisel, kusjuures eelistatud on Valjala vallast pärit noored.

Halduskogu on 5-liikmeline: Peeter Hansberg, Tiiu Mägi, Vello Raad, Signe Söömer, Anu Viljaste.

Anton Aare mälestusfond

Asutatud 1995. aastal perekond Aare poolt Kolga kooli kauaaegse juhataja Anton Aare (1880−1945) mälestuse jäädvustamiseks.

Anton Aare mälestusfond toetab Kolga Keskkooli üldiseid haridustaotlusi ja kooli lõpetajaid haridustee jätkamisel. Taotlejate vähesuse korral võib Kolga Keskkooli haridustaset tõstvaks otstarbeks suunata kuni 30% jagamise summast

Halduskogu, e. Kolga Keskkooli Komisjon 6-liikmeline: Helen Mikiver, Nelle Nurmela, Tuuli Rand, Kai Sinisalu, Tõnu Valdma, Terje Varul.

Augustin ja Niina Saare fond

Asutatud 2002. aastal Irina-Irene Saare poolt oma vanemate mälestuse jäädvustamiseks. Augustin ja Niina Saare fond toetab vähekindlustatud andekaid noori Eesti Vabariigi kodanikke haridustee jätkamisel, kaasa arvatud sport, muusika ja ballett.

Enn Sarapi fond

Asutatud 2000. aastal Enn Sarapi poolt eesmärgiga toetada kutseharidust.

Harry Kingissepa fond

Asutatud 2007. aastal Harry Kingissepa poolt eesmärgiga toetada Saaremaa Ühisgümnaasiumi edukalt lõpetanuid, kelle majanduslik kindlustatus on nõrk hariduse jätkamiseks.

Halduskogu 5-liikmeline: annetaja esindaja Eha Sepp, Saarema Ühisgümnaasiumi direktor Viljar Aro ja Saarema Ühisgümnaasiumi lõpuklasside klassijuhatajad.

Jaan Taltsi fond

Algatatud 2005. aastal Jaan Taltsi poolt eesmärgiga toetada sportlasi, kellel juured tugevalt maal.

Halduskogu 4-liikmeline: Villu Reiljan, Neinar Seli, Mart Siimann, Jaan Talts.

Kebina talu naispere fond

Asutatud 2004. aastal Lily Kocinsi poolt oma kodutalu ja perekonna mälestuseks. Kebina talu naispere fond toetab Lihula Gümnaasiumi lõpetanud noori haridustee jätkamisel, kusjuures eelistatud on Hanila vallast pärit noored.

Halduskogu 4-liikmeline: Merit Kiirats, Arno Peksar, Peep Susi, Hilje Tammaru.

Lastekaitse Liidu fond

Asutatud 2002. aastal Lastekaitse Liidu poolt. Lastekaitse Liidu Fondi eesmärgiks on toetada põhi- ja keskharidust omandavaid andekaid õpilasi ning anda võimalusi oma ande edasiarendamiseks õpilastele, kellel on märkimisväärseid saavutusi õppetöös (aineolümpiaadid) või muul harrastataval alal (spordivõistlused, konkursid vms). Stipendium on ette nähtud osalemiseks aineolümpiaadidel, konkurssidel või spordivõistlustel; huvi-, spordi- või keeltekooli (ringi) õppemaksu tasumiseks. Stipendiumi ei või kasutada üldharidusliku erakooli õppemaksu tasumiseks ega ka õpinguteks väljaspool Eestit. Taotlusi võivad esitada põhikooli- ja gümnaasiumiastme õpilased. Stipendiumi taotlusi võetakse vastu Sihtasutuse Eesti Rahvuskultuuri Fond rahalise toetuse taotlemise ankeedil, mille leiate veebiaadressilt www.erkf.ee Taotluse ankeedile lisatakse trükitud taotluse põhjendus, vähemalt ühe soovitaja põhjendus, lühiülevaade senistest saavutustest ja tõend vastavast õppeasutusest, huvi- või spordikoolist.

Taotlused esitatakse läbivaatamiseks Lastekaitse Liidu vanematekogule.

Lilly ja Hugo Pärnamäe fond

Asutatud 2002. aastal Inna Mathieseni (1929−2008) poolt oma vanemate mälestuse jäädvustamiseks. Lilly ja Hugo Pärnamäe Fondi eesmärgiks on stimuleerida õpetajate enesealgatuslikke ettevõtmisi, mis neil aitaks oma töö tegemist huvitavamaks ja sisukamaks teha. Stipendiumid oleksid suunatud ühele või ka mitmele õpetajale täiendõppeks või mingi pedagoogilise projekti läbiviimiseks. Toetataval tegevusel peaks olema otsene praktiline väljund õpetaja igapäevatööle. Stipendium on mõeldud mis tahes kooliastme tegevõpetajale. Taotleja peab olema vähemalt kaks viimast aastat vähemalt poole koormusega töötanud õpetajana ning jätkab seda ka järgmisel aastal. Eelistatud on taotlejad väljastpoolt Tallinna ja Tartut.

Ekspert: Madis Lepik.

Luckhardt-Noraku fond

Asutatud 2002. aastal mittetulundusühingu Eesti Suurperede Abistamise Selts poolt eesmärgiga toetada suurperede (7 ja enam last) andekate laste arengut.

Taotlused esitatakse läbivaatamiseks mittetulundusühingule Eesti Suurperede Abistamise Selts.

Round Table Eesti fond

Algatatud 2002. aastal Round Table Eesti poolt eesmärgiga toetada puudustkannatavate laste hariduspüüdlusi. Sel aastal toetatakse eelistatult kodumaiseid õpinguid, eeltingimuseks hea õppeedukus.

Taotlused esitatakse läbivaatamiseks Round Table Eesti eestseisusele.

Tiina Liiviku fond

Asutatud 1999. aastal Tiina Våghammari (1914−2010) poolt eesmärgiga toetada eesti gümnaasiumides hea õppeedukusega õppivaid eesti soost õpilasi, kelle kodune majanduslik kindlustatus on nõrk. Esmajoones toetatakse õpilasi, kes õpivad gümnaasiumides väljaspool õpilase kodupaika. Stipendiumide määramisel püütakse toetada ühte õpilast kuni gümnaasiumi lõpetamiseni.

Tiina Liiviku fondi stipendiumi taotleja peab täitma Sihtasutuse Eesti Rahvuskultuuri fond rahalise taotluse ankeedi, lisama sellele omakäelise avalduse stipendiumi taotlemiseks, kooli tõendi õppeedukuse ja majandusliku olukorra kohta ning sotsiaalosakonna tõendi perekonna majandusliku olukorra kohta.

Tiina Tammani fond

Asutatud 2003. aastal Tiina Tammani poolt eesmärgiga toetada üliõpilasi ja gümnaasiumiastmel õppivaid noori, kel on loomulikku annet ärksaks ja iseseisvaks mõttetegevuseks ning soovi ja tahtmist seda arendada.

Et taolisi noori leida, toimub arvamuslugude konkurss.

Konkursil osalemiseks tuleb Sihtasutuse Eesti Rahvuskultuuri Fond kontorisse 15. oktoobriks toimetada eestikeelne arvamuslugu paberil väljatrükituna (arvutipikkusega kuni 3 lk. 1,5 reavahega, kasutades Times New Roman 12) koos Sihtasutuse Eesti Rahvuskultuuri Fond kodulehel leiduva ankeediga. Palun lisage ka õppeasutuse tõend, mis tõendab Teie õppimist vastavas õppeasutuses. Iga osaleja võib valida sobiva teema etteantute seast. Parimate tööde autoritele määrab halduskogu stipendiumi õpingute jätkamiseks. Tagasisidest huvitatud osaleja peaks arvamusloole lisama oma e-kirja aadressi.

2012. aasta arvamuslugude teemad on:

1. Kuidas ühitada rohelist eluviisi praeguste tarbimismallidega?

2. Millisest sündmusest Eesti ajaloos tahaksin rohkem teada?

3. Kes meie riigis vaatab kaugemale ette kui erakonnad ja projektijuhid?

4. Miks minust võiks saada järgmine Eesti peaminister?

5. Milline ajalehest loetud mõte on mind inspireerinud?

6. Kuidas on loetud raamat mind aidanud?

Jagamise info, allfondide nimekirja ning taotluse ankeedid leiate Sihtasutuse Eesti Rahvuskultuuri Fond koduleheküljel www.erkf.ee

Taotluste vastuvõtt lõpeb esmaspäeval, 15. oktoobril 2012 kell 16.00

Selleks ajaks peavad sihtasutuse büroos kohal olema ka posti teel saadetud taotlused. Faxil saadetud ja hilinenud või ilma ankeedita esitatud taotlused jäävad sisulise läbivaatamiseta.

Igalt taotlejalt võetakse vastu ainult üks taotlus. Eelmisel aastal stipendiumi saanud üksikisik ei saa esitada taotlust järgmiseks aastaks. Ei toetata osa- ja äriühinguid ning mittetulundusühinguid ja sihtasutusi, kes pole kantud tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute ja sihtasutuste nimekirja.

Jagamise tulemuste kohta avaldatakse informatsioon ajakirjanduses ja meie koduleheküljel ning toetuse saajale saadetakse vastav kirjalik teade.

Toetuse saajaga sõlmib sihtasutus lepingu, millega toetuse saaja kohustub talle eraldatud toetust kasutama vastavalt taotluses esitatud eesmärkidele. Sihtasutusele jääb õigus toetuse osaliseks või täielikuks tagasinõudmiseks, kui selgub selle mittesihipärane kasutamine.

Taotlused esitage Sihtasutuse Eesti Rahvuskultuuri Fond aadressil:

A. Weizenbergi 20A-13 (III korrus), 10150 Tallinn

Telefon 601 3428

Vastuvõtt tööpäeviti 10.00 - 16.00