Seejärel pöördus Saska kindlustuse poole, kuna laenuga ostetud majal on kohustuslik kindlustus peal. Kohale tulnud ehitusfirma vaatas kahju üle ning teatasid kohe, et probleem on täitsa olemas - eterniiti enam paigaldada ei tohi. Kahjust tehtud fotod saadeti Tartu If kindlustuse kahjukäsitlusse.

Peagi sai Saska kahjukäsitlejalt kõne: "Otsus on tehtud ning võtame tervel majal katuse maha ning asendame plekk-katusega." Saskal tuli tasuda omafinantseeringuna 410 eurot.

"Mul oli väga hea kogemus ning tahaks kohe kindlustust ja ehitajaid kiire tegutsemise eest kiita," ütles mees, kes saab juba järgmisel nädalal uue katuse alla.

Kommenteerib If Kindlustuse varakahjude osakonna juht Argo Karo:

Tormikahjusid on kokku 270. Kahjusumma suurus on 700 000 eurot. Suurem osa on seotud katuste kahjustumisega. Kõikide klientidega on ühendust võetud ja asjade käik kokku lepitud. Võimalus on soovi korral taastada oma jõududega või kasutada kindlustusseltsipoolse ehituspartneri abi.

Kahju hüvitamisel võetakse aluseks kahjujuhtumieelse olukorra taastamise maksumus. Remondi korral on ikka nii, et kahjustatud vana materjal asendatakse uuega ja seega saab hoone mõnes mõttes paremgi. Kui hoone on kindlustatud taastamisväärtuses, siis need kulud kannab kindlustusselts. Kuid, kui klient soovib taastada hoone endisest erineval kujul, siis täiendavad kulud tuleb kliendil kanda. Tänaseks on If Kindlustuses üle poole tormikahjudest lahendatud. Suurematel kahjudel võtavad taastamistööd rohkem aega. Taastamistööd jätkuvad hoogsalt.