Tundmatu mees all vasakul on maailma esimene fotole jäädvustatud inimene. Fotole "Boulevard du Temple" jäi ta seetõttu, et seisis liikumatult, kui Louis Daguerre kihavat Pariisi tänavat pildistas. Kuna säriaeg oli 10 minutit, ei jäänud ülejäänud inimesed ega sõidukid fotole. Uduselt on ehk aimatav ka saapapuhastaja figuur.


  • Paavst Benedictus XVI teatas 11. II 2013, et astub ametist tagasi. Mõni tund pärast seda lõi välk Vatikani Püha Peetruse basiilika kuplisse.

  • John Lennon ütles 4. III 1966 intervjuus ajalehele Evening Standard ansambli The Beatles kohta: "Me oleme praegu populaarsemad kui Jeesus. Ma ei tea, kumb kaob enne - rock'n'roll või ristiusk."

Inglismaal ei tekitanud selline avaldus erilist vastukaja. Kui Lennoni tsitaat 29. juulil USA teismeliste ajakirja Datebook esikaanel ilmus, läks mölluks. USAs hakkasid kristlased ansambli plaate ja meeneid hävitama.

13. augustil korraldas Texase osariigi Longview linna raadiojaam KLUE avaliku tuleriida, kus mitu tuhat inimest põletas ansambli plaate.

Järgmisel päeval tabas jaama saatetorni välk, mis purustas elektroonikaseadmed ja lõi uudistejuht Phil Ransomi teadvusetuks.


  • Kirjanik Sinclair Lewis läks 18. IV 1926 Kansas City kirikus kantslisse, võttis taskukella välja ning andis Jumalale 10 minutit aega, et ta välguga maha lüüa ja nii enda olemasolu tõestada. Jumal lõi käega.

  • 28. X 1998 jõudis Kongo DVs Basangas 1:1 viigiseisus jalgpallimatš äkilise lõpuni, kui välk lõi maha kõik 11 külalisvõistkonna mängijat. Kinshasa päevalehe L'Avenir sõnul uskusid pooled Basanga elanikud, et keegi oli võistkonna ära neednud.

  • USA Nebraska osariigi Beatrice'i linna West Side'i baptisti kiriku koor hakkas tavaliselt harjutama kl 19.20. Ent 1. III 1950 jäid kõik 15 koorilauljat hiljaks.

Kahel naisel läks auto rikki. Nad helistasid kolmandale koorikaaslasele, et see nad kohale viiks, kuid toda pidas kinni geomeetria kodutöö. Üks ema koos tütrega ei saanud tulema oma ema juurest. Dirigent ei jõudnud kohale, sest tema klaverisaatjast tütar oli magama jäänud. Üks laulja tahtis kirja valmis kirjutada, teine raadiosaate lõpuni kuulata. Mõni oli lihtsalt laisk.

Nii ei olnudki kedagi kohal, kui kirik kell 19.25 õhku lendas. Sinna oli katkisest torust pääsenud gaasi, mille süütas katlatuli.


  • Sündmusi Walesi söekaevuri David Wilsoni (1846-?) elust:

26. VIII 1857 murdis parema käe nimetissõrme;

26. VIII 1859 kukkus hobuse seljast ja murdis vasaku jala põlve alt;

26. VIII 1860 murdis vasaku käsivarre;

26. VIII 1861 murdis vasaku jala pahkluu kohalt;

26. VIII 1862 murdis mõlemad jalad, parema nii raskelt, et see tuli amputeerida.

Viimaks järjepidevust uskuma jäänud, loobus Wilson 28 aastat sel päeval töötamast, ent 1890. aastal unustas ta kuupäeva, läks 26. VIII tööle ja murdis vasaku jala neljandat korda.


  • Juunis 1980 avastas ühendriiklane Maureen Wilcox, et tal on nii Rhode Islandi kui ka Massachusettsi osariigi loterii võidunumbritega piletid. Kahjuks ei võitnud ta sentigi, sest Rhode Islandi numbrid olid tal Massachusettsi piletil, ja vastupidi.