Veet Mano veetis Eestis neli päeva, neist kaks möödusid eri kohtades ringi sõites ning juhtumeid lahendades. Lisaks korraldas Mano omal algatusel kahel õhtul huvilistele seminare ning andis intervjuusid nii ajalehtedele-ajakirjadele kui ka telesaadetele. Mano oli külaliseks “Seitsmestes uudistes”, “Kolmeraudses” ja venekeelse telekanali 3+ jutusaates “Täna õhtul otse-eetris”. Hoolimata tihedast ajagraafikust ei tundnud mees kordagi väsimust, vaid püsis reibas ja heatahtlik.

Veet Mano oli Eestis esimest korda ja tunnistas, et muljed on väga positiivsed. “Inimesed on siin sõbralikud ja naeratavad, ning kuigi eestlased ise peavad end kinniseks, siis mina seda ei tähelda,” märkis ta.

Veet Mano on pärit Ameerikast, eestlastele sai ta tuttavaks Venemaa “Selgeltnägijate tuleproovi” 13. hooaja kaudu, kus ta oma helge, sõbraliku ja positiivse olekuga silma jäi. Mano eesmärk on inimesi aidata ja sel põhjusel osales ta ka Venemaa sarjas. “Kuulsin, et see on võimalus inimeste probleeme lahendada ja läksin. Ise pole ma seda televiisorist vaadanud,” tunnistas ta.

Mano ei usu vaime ega kummitusi, sest leiab, et need on põhjustatud inimese enda sisemisest segadusest. Tema väitel on vaja end negatiivsusest vabastada, et armastusel oleks koht, kuhu tulla. Just oma tumedate emotsioonide vabastamisega kehalise tegevuse ja meditatsiooni kaudu Mano inimesi suunabki, ta ise õppis mediteerima Indias kuulsa õpetaja Osho juures.

Mano hindab vaimsust, kuid möönab, et terviku moodustavad vaimne ja füüsiline koos. “Igaüks meist vajab riideid ja head toitu ning füüsilise keha eest hoolitsemine on oluline, sest loob pinnase vaimseks arenguks.” Mano on juba aastakümneid olnud taimetoitlane. Selgeltnägija kinnitusel on nii suitsetamine kui ka alkoholitarbimine tervisele kahjulikud, ka kohvijoomine lõhkuvat head energiat.

“Ma soovin inimesi läbi oma õpetuse ja praktikate tugevamaks, iseseisvamaks ja õnnelikumaks muuta. Soovin, et nad mõistaks, et igaühel on suur sisemine potentsiaal, mida on vaja arendada. Minu enda elu pole rutiin, tegelen energiaga, armastusega inimeste ja maailma vastu,” jutustas Mano.

KOMMENTAARID

Kadri Pikhof

“Seitsmeste uudiste” reporter

Mano jättis mulle ülimalt sooja inimese mulje. Juba tema silmavaade oli selline helge ja siiras – see lausa kiirgas headust. Kui aus olla, siis meenutas ta väga mu oma isa.

Külastasin ka Mano seminari, kus ta selgitas, et emotsioonide allasurumine põhjustab paljusid haigusi. Ta õpetaski, kuidas end välja elada nii, et elu oleks täis tervist ja õnne. Kõige rõõmustavam ehk ongi see, et mul on täiesti erakordne võimalus tuua “Seitsmeste uudiste” vahendusel televaatajani just needsamad Mano harjutused.

Minu jaoks peitub Mano külgetõmbejõu saladus selles, et tema silmist on näha – tegu on hea inimesega, kes tahab nõrgemaid südamest aidata. Selliste inimeste juures on ju alati hea olla!

Viktoria Ladõnskaja

telekanali 3+ saatejuht

Mulle on usuküsimus tervikuna põhimõtteliselt tähtis ja mõnevõrra laiem, kui üldiselt tavatsetakse mõelda. Ma usun näiteks energiat või midagi, mis eksisteerib, töötab, toimib väljaspool meie füüsilise substantsi piire. Ja ma pean täiesti võimalikuks, et leidub inimesi, kes näevad või tunnevad või on treenitud dešifreerima läkitusi, mis tulevad selleltsamalt väljaspool meie füüsilist tajumist või tavapärast materiaalset maailma eksisteerivalt energialt või teatavalt substantsilt.

Kuidas me neid inimesi nimetame – selgeltnägijateks, maagideks, tervendajateks või lihtsalt headeks psühholoogideks –, on omaette küsimus. Kuid see, et niisugused, maailma kõrgendatud vastuvõtlikkusega tajuvad inimesed on olemas, on minu meelest fakt.

Veet Manol on Ameerika kodakondsus, kuid tegelikult on ta maailmainimene, kes sai venekeelsele publikule tuttavaks peamiselt tänu osalemisele Venemaa tele-show’s “Selgeltnägijate tuleproov” . Kui uskuda telepurki, siis ei põigelnud see inimene kõrvale isegi raskete küsimuste eest ning vastas, kui talle oli räägitud järjekordsest traagilisest loost ja näidatud fotot: see on mõrvar. Sensitiivid eelistavad selliseid otseseid küsimusi tavaliselt vältida.

Veet Manoga intervjuud ette valmistades vaatasin ma temast tehtud videoklippe, lugesin tema elulugu jms. Elus on Mano erakordselt rahulik inimene. Sedavõrd rahulik, et on selge: sellel “kingsepal ei ole kingadega muret”.

Tal on hämmastavalt liikuvad kulmud, mida ta aktiivselt kasutab, Mano ei pelga füüsilist kontakti, ta võib sind puudutada, kätt suruda, kallistada. Kõige enam pani mind imestama asjaolu, et intervjuu ajal, aga üldse suheldes, eelistab ta vaadata sulle otse silma.