“Null-ühe” aluseks oli teatavasti Fiat 124, mis valiti 1967. aastal Euroopa aasta autoks. Nõukogude mudeli jaoks töötas Fiat välja uue mootori, samuti muudeti mudelit kehvadele teedele sobivamaks. Muu hulgas lisati allalastava seljatoega esiistmed, mida Fiati originaalmudelil ei olnud, kirjutab “Rossiiskaja Gazeta”.

Uue automargi esimestel embleemidel seisis sõna “Togliatti” ("Тольятти") ning need olid valmistatud Itaalias, paraku olid itaalia disainerid kirillitsa “я” asemel kasutanud ladina “R” tähte. Need embleemid autodele ei jõudnud, kuid ringlesid suurte haruldustena kollektsionääride seas.

Automargile otsustati aga leida uus nimi, legendi kohaselt ka selleks, et mitte reeta rahvamajandusele olulise tehase asukohta. Nimetuse “Žiguli” pakkus välja Togliatti autotehase konstruktor Aleksei Tšornõi ning selle kiitis heaks tehase direktor Nikolai Poljakov.

Mudelit VAZ-2101 toodeti kuni 1983. aastani, kuni 1988. aastani valmistati selle modifikatsiooni VAZ-21013. Varuosade tootmine lõpetati aga alles 2011. aastal. Ajalehe andmetel pannakse autot aga pooleldi käsitööna tänini kokku Kuubal, kus neid kasutatakse taksodena.

Kuid ka Venemaal pole Nõukogude-aegse “Žiguli” mudeliperekond veel sugugi minevikuks saanud. Just täna algab omaaegse VAZ-2121 linnamaasturi ehk “Niva” mudeliuuenduse Lada 4x4 Urban tootmine. Piltide põhjal otsustades on tegu endise vana hea “Nivaga”, mida on siit-sealt üsna maitsekalt moodsamaks disainitud, lisatud on konditsioneer, elektriaknad jms mugavusvarustust. Samaaegselt jätkub ka tavalise “Niva” ehk Lada 4x4 tootmine nii kolme- kui viieukselise variandina.