• Viiratsi - Juri Gagarini nimeline Näidissovhoostehnikum.

Majas asusid hiljem Viiratsi vallavalitsus ja mitmete ettevõtete büroode rendiruumid; 2014. aastal asutas end sinna Viljandi vald, sellest sai liitunud valla esimene vallamaja, mis kolis sealt Viljandisse Kauba tänavale 2014. aasta augustikuus. Praegu maja tühi ja Viljandi vald kavandab sinna munitsipaaleluruume.

  • Pärsti valla territooriumil asus Viljandi näidissovhoos. Praegu asub selles majas Pinska külalistemaja (eraettevõtte).

Kunagi kutsuti seda maja täkutalliks. Fotodel kontor (külalistemaja) ja maakivist laohoone (külalistemaja peoruum). Oli veel üks hoone – dispetšerihoone, mis läks eraomandisse.

  • Saarepeedi vallas lagunes Lembitu kolhoos 1988. aastal Saarepeedi ja Lembitu kolhoosiks.

Saarepeedi keskuses asus hiljem rahvamaja, raamatukogu ja Saarepeedi vallamaja. Pärast Viljandi valla loomist kolis vallamaja algul Viiratsisse ja hiljem Viljandisse. Praegu on majas rahvamaja, spordisaal, raamatukogu ja käesoleval aastal kavandamisel seitse sotsiaaleluruum.

Selle kolhoosi Lembitu osa kontor oli ühepereelamus Karulas, mis erastati.

  • Paistu valla territooriumil asunud Paistu kolhoos jagunes samuti enne kolhoosiaja lõppu kaheks - Paistu ja Holstre kolhoosiks.

Paistu kolhoosi kontor tagastati Muri talu järeltulijatele, perekond Velnerile, kes tegutses veidi aega Pärna kodumajutusena, praegu on hoone tõenäoliselt müügis. Samas, see pole kunagi hooletusse jäetud olnud.

Fotol oleva mulgi mehe tagant paistab parkla ja kohe selle ääres asub puithoone. Paistu vald pani kontoriplatsi äärde külla sissesõitjaid tervitama mulgi.

  • Teise osa, Holstre kolhoosi keskuses asub nüüd viinavabrik. Hetkel ei ole hoone omanik vallavalitsusele teada, varem kuulus see Liiwi Heliisile.