„Meil Irjaga on olnud juba kaua aega selline plaan — minna Võrumaad avastama. Irja juured on ju seal ning nüüd avanes selleks suurepärane võimalus,” selgitas Inno Tähismaa.

Võrumaa Teatajast on pärast peatoimetaja Sulev Valneri ametist vabastamist lahkunud või lahkumas viis inimest ehk peaaegu kogu loominguline kollektiiv.

Järgmise nädala esmaspäevast ei tööta Võrumaa Teatajas enam toimetaja Priit Lööper, keeletoimetaja Kaile Kabun ja küljendaja Piret Rauba. Eelmisel nädalal otsustasid lahkuda ka ajakirjanik Arved Breidaks ja tegevtoimetaja Maire Kriis.

Lahkunud või lahkumas on töötajad, kes kirjutasid alla peatoimetaja Sulev Valnerit toetavale kirjale.

Napilt poolteist kuud ajalehte juhtinud Sulev Valner ütles, et on Tähismaade Võrumaa Teatajasse suundumisest kuulnud, kuid ei oska arvata, mida see lehele kaasa toob.

“Esmalt küsiks nagu enamik — kas see on tõsi?”

Valner lisas, et võib –olla on tegemist infosõja sõduritega, kes tulevad musta valgeks rääkima ning Annomi ebameeldivatelt küsimustele tähelepanu endale tõmbama.

“See on muidugi vaid oletus,” möönis Valner, kelle hinnangul võib olla toimuv  naljakas kõrvalseisjale, kuid mitte Võrumaa inimesele.

“Tegemist on suurima kohaliku lehega ning on üsna oluline, mis meelsust ja infot seal kajastama hakatakse.”

Võrumaa Teataja nõukogu vabastas eelmise nädala kolmapäeval ametist vaid kuu aega lehe peatoimetajana töötanud Sulev Valneri ja nimetas lehe juhiks jaanuaris sellelt kohalt tagandatud Kalev Annomi.

Maakonnalehte Võrumaa Teataja välja andva AS-i Võru Teataja nõukogu tagandas lehe kauaaegse peatoimetaja ning juhatuse liikme Kalev Annomi jaanuari alguses. Seejärel sai lehe peatoimetajaks Valner.

Veebruari keskel taastas Annom oma mõjuvõimu. Nimelt tegid erakorralisele aktsionäride üldkoosolekul Annomit esindav vandeadvokaat Leonid Tolstov ja teise ajalehe eksjuhti pooldava aktsionäri Naima Navi esindaja Peeter Viirsalu ettepaneku valida ajalehe nõukogusse lisaks senisele kahele veel kolm uut liiget — Kalev Annomi poja Anti Annomi, Külliki Sikaste ja Gert Kuusi. Ettepanek läks läbi, sest Navi ja Annomi käes on AS-i Võru Teataja napp enamusosalus.