Töid võivad esitada nii era- kui juriidilised isikud. Esitamise ankeedi ja vastava juhendi leiab Puuinfo kodulehelt. Ehitise konkursile esitamise tähtaeg on 16. oktoober.
Konkursi tulemused kuulutatakse välja 17. novembril Kumu kunstimuuseumis toimuva arhitektuurikonverentsi “Puit- homse elukeskkonna võti” lõpus kell 17.30. Esitatud töid presenteeritakse Kumus ja Puuinfo kodulehel.
Peapreemia (2 000 €) antakse võitnud ehitise arhitektile.

Eriauhindade väljaandjad:
• UPM-Kymmene Otepää AS — parima vineeri kasutuse eest (700€).
• Liimpuit AS — arhitektile või insenerile liimpuidu parima kasutuse eest (700€)
• Rait AS (Raitwood) — höövelmaterjali parima kasutuse eest (700€).
• Eesti Puitmajaliit — aasta tehasemaja tootjale (640€ väärtuses reklaami Puitmajaliidu kodulehel). Aasta tehasemaja eriauhinna valiku teeb Puitmajaliit vastavalt nende koostatud võistluse juhendile (www.puitmajaliit.ee).

Eelmisel aastal pälvis konkursi peaauhinna arhitekt Mihkel Tüür oma suvemaja eest Muhu saarel (fotol). Hoone on ehituselt väga originaalne, tema seinad koosnevad lapiti üksteise peale liimitud prussidest, prussidest on ka võlvjas katuslagi. Žürii leidis, et sellise ehituse mõte on tuumakas ja väärib esile tõstmist. Pealegi tegi töö arhitekt koos abilistega ise, kasutades selleks vaid oma metsast saadud materjali.

Žüriisse kuuluvad Eesti Arhitektide Liidu, Eesti Kunstiteadlaste Ühingu, Eesti Ehitusinseneride Liidu, Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu, Eesti Ehitusettevõtjate Liidu ja Eesti Projektbüroode Liidu esindajad.

Juhul, kui pole võimalik ettepanekut esitada elektrooniliselt võib ettepanekud saata või tuua aadressil: Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit, Viljandi mnt 18a, Tallinn 11216 või Eesti Arhitektide Liidu kontorisse, Lai 31, Tallinn 10133. Ankeedid võib esitada ka faksiga numbrile 656 76 44.