Esialgu saab Peterburi puhkajatele mõeldud pileteid ja pakette Vene reisikorraldajate vahendusel.

Teisipäeval tutvustati Peterburis koostöös bussifirma Baltic Shuttle, bussifirma Ecolines´i, Venemaa reisikorraldajate ja Eesti Konsulaadiga uusi bussimarsruute Eesti suunal.

Sügisel alguse saanud läbirääkimised on jõudnud tulemuseni — suvel hakkavad liikuma Peterburi ja Eesti turismisihtkohtade vahel otseliinid. Lisaks suunal Peterburg-Võsu-Loksa-Tallinn, Peterburg-Narva-Jõesuu, Peterburg — Rakvere-Tallinn-Pärnu tuleb ka otseliin Peterburg-Otepää-Võru-Värska.

Bussifirmade esitlusel viibinud Pühajärve SPA- ja Puhkekeskuse juht Indrek Vähi oli üritusega rahul ning hindas seda
üheks tulemusrikkamaks sündmuseks Venemaa koostöösuunal.
„Kui venelane teeb tutvustusürituse venelasele, siis mõjub see teistmoodi, kui eestlane seda teeks. Seekord oli tugev huvi mõlemapoolne ning ühiselt sai kõik võimalused, riskid, koostöökohad ja toimimismehhanismid läbi arutatud.“

Idee taolise liini avamisest sai alguse Värska sanatooriumist. Juhataja Vello Saare sõnul oli tegemist väga õnneliku juhusega kui õiged inimesed said kokku õigel ajal ja õiges kohas.

Esialgu saab pileteid bussile osta vaid Venemaa reisikorraldajate kaudu — on ju liin mõeldud tšarterina, et tuua Peterburi puhkajaid otse ja mugavalt Eesti spaadesse.

Buss väljub Peterburist reedeti ning sõidab tagasi pühapäeviti. Sõit Peterburist Otepääle kestab umbes 7,5 tundi.
Esimesed proovireisid on juba juuni lõpus, siis teevad reisikorraldajad ise sõidu läbi ja tutvuvad sihtkohtadega ning koostööpartnerite Pühajärve SPA, Kubija Loodusspaa ja Värska Sanatooriumi teenustega.
Puhkajatele hakatakse müüma valmis kolme- või kümnepäevaseid pakette — tulles reedel on võimalus lahkuda pühapäeval või jääda veel nädalaks ja minna järgmisel pühapäeval.