Suhkruvähendusega jäätise retsepti arendas Premia välja koostöös Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse (TFTAK) teadlastega. „Selle tulemusel maitseb see täpselt sama hästi kui tavaline vanillijäätis,” kinnitas Talviste.

Ka Eesti teine suur jäätisetööstus, Balbiino, on toonud turule väiksema suhkrusisaldusega jäätise. Tegu on šokolaadi-pulgajäätisega, milles on suhkrusisaldust vähendatud 30%.

"Tarbijad on uue jäätise igati positiivselt vastu võtnud. Meile kirjutatakse ja uuritakse kaupluste kohta, kus kohast nad võiksid uue jäätise leida," ütleb Balbiino turundusspetsialist Triin Laub.

Balbiino on äravõetud suhkru asendanud veeslahustuva kiudaine polüdekstroosiga. Magusaineid lisatud ei ole, seega on jäätis tootja sõnul ka pisut vähem magusa maitsega kui tavapärased koorejäätised.

"Hooaja lõpus vaatame, kuidas tarbijad uue toote vastu võtavad ning seejärel otsustame, kas teeme veel tooteid juurde," sõnab Laub.

President Kersti Kaljulaid väisas Premia jäätisevabrikut ning maitses uut maiust. Muljeid jagas ta oma Facebooki lehel: „Kuid olemasolevate koorejäätiste tootmise kõrval mõeldakse seal pidevalt ka sellele, kuidas teha paremat, tervislikumat ja väiksema suhkrusisaldusega jäätist, kuid seejuures hoida alles see meile nii omane maitse. Maitses igaljuhul hästi.”