"Tavaliselt esitletakse kalatooteid konservidena: termiliselt töödelduna ja pika säilitusajaga. Briisi puhul haaras meie tähelepanu eristuv pehme pakend ja eriline tootevalmistamise tehnoloogia. Disain, gaasikeskkond, hermeetilisus ja vastupidavus said žüriilt maksimumpunktid," ütles Läti Põllumajandusülikooli professor Sandra Muižniece-Brasava.

Läti tarbijad märkisid lisaks pakendi selgetele eelistele, milleks on hermeetilisus, vastupidavus, praktilisus ja kergus ära toote kvaliteedi. Erilist huvi äratas E-ainete vaba praetud paneeritud kilu.

Tänaseks on mõned tooted juba esindatud Läti kauplusekettides ning tarbijate seas koguvad suurt populaarsust kilufilee ja räimed erinevas marinaadis.

Varem on Briisi kilud saanud korduvalt auhindu Eestis ja välismaal.