„Usun, et hindamiskomisjoni liikmed saavad nende päevade jooksul rohkelt häid maitseelamusi – konkursi tase on kahe aastakümne jooksul tõusnud sedavõrd kõrgele, et tooteid, mille kvaliteedi ja maitse üle on põhjust nuriseda, praktiliselt enam ei esitatagi,“ kinnitas Potisepp.

„Täna tuleb kõige tihedam rebimine piimatoodete kategoorias, kus rinda pistavad kuusteist maitsvat uudistoodet. Homset hindamispäeva alustame aga lihatoodete kategooriaga, kus astub võistlustulle tervelt üheksateist toodet. Nendes kategooriates on olnud traditsiooniliselt väga tihe konkurents ning neis kategooriates seda kõige paremat välja valida ei ole sugugi lihtne ülesanne!“ tõdes ta.

Parimad piirkondlike väikeettevõtete tooted, kokkade lemmiku, meedia lemmiku, rahva lemmiku ning Eesti parima toiduaine kuldmärgi võitjad tehakse teatavaks 29. aprillil toimuval Eesti Toiduainetööstuse Liidu aastakonverentsil.

Sel aastal 21. korda kogunevat hindamiskomisjoni juhib Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer. Komisjon koosneb Eesti Peakokkade Ühenduse kokkadest, õppeasutuste toitumise valdkonna õppejõududest, järelvalveasutuste, kaubandusettevõtete esindajatest ning teistest toiduga kokkupuutuvatest asjatundjatest.

Lisaks annab oma lemmikule preemia välja noorte tulevikutegijate žürii, kuhu kuuluvad muusikaprodutsent ja dirigent Sander Tamm, kiiruisutaja Saskia Alusalu, konkursi „Noorkokk 2012“ võitja Mihkel Manglus, noor ooperitalent Elina Netšajeva ja PÖFFi programmikoordinaator Triin Tramberg.

Rahva lemmik valitakse ka tänavu koostöös Toidutare portaaliga.