Siidrikoja siidrimeistri Rain Kuldjärve sõnul viis kõrge tunnustuseni aastatepikkune arendustöö ja pühendumus. “Käsitöösiidri tootmine on Siidrikoja jaoks sügav huvi ja kirg. Oleme Eestis ainukesed, kes valmistavad käsitöösiidrit oma õunaaiast pärit teadlikult valitud õunasortidest kindlate retseptide alusel. Teadusliku lähenemise tõttu ja kaasaegse laboratoorse baasi toel oleme oma siidrite maitseomadustes kindlad ning saame pakkuda ka stabiilselt kõrget kvaliteeti,” selgitas Kuldjärv, kes peatselt kaitseb Tallinna Tehnikaülikoolis siidri tootmise teemal ka oma doktorikraadi töö.

Eesti oli seni kohtunike jaoks siidritootjana tundmatu riik ning Siidrikoda on ka ainus nii kõrge tunnustuseni jõudnud tootja, kes on pärit riigist, millel ei ole ette näidata sajandipikkuseid siidri tootmise traditsioone. Kõik teised kuld- ja hõbemedalite võitjad esindasid selliseid traditsioonilisi siidri tootmise maid nagu Inglismaa, Prantsusmaa, Iirimaa, USA, Kanada ja Saksamaa.

Parimad tooted valis üheksaliikmeline žürii, kuhu kuulusid nii tootjad, eksperdid kui ka erialaste väljaannete ajakirjanikud. Tooteid tunnustati eraldi nii maitse kui ka disaini eest kuld-, hõbe- ja pronksmedalitega.

Siidrikoda toodab kuiva, poolkuiva ja maitsestatud siidreid. Siidrit valmistatakse naturaalsest õunamahlast ja kääritamiseks kasutatakse spetsiaalseid pärmitüvesid. Siidri õunaaiad, kus täis kandeeas kasvab üle 7000 õunapuu, asuvad Lõuna-Eestis Valgjärvel ja igal aastal rajatakse noori õunaistandusi juurde.