Lisaks olid hindamiseks esitatud mitmed leivad ja juustud ning nagu viimastel aastatel trendiks saanud, ka kokkade tooted. „Tippkokad otsivad väljundit oma restoranist väljaspool ja on hakanud tegema tooteid, mida mujal müüa,“ selgitas Potisepp.

„Meie tootekonkurss läheb aina populaarsemaks,“ rääkis ta tuues näite osalejate kohta – väikeettevõtted esitasid üle Eesti konkursile kokku 87 huvitavat ja omanäolist toodet, mida on mullusest ligi 30 võrra rohkem. Virumaa ja Põhja-Eesti tootjate tehtut hinnati teisipäeval ja Lõuna- ning Lääne-Eesti omi neljapäeval.

„Hindamine läheb järjest raskemaks, kuna tooted on niivõrd head,“ lisas Potisepp. Punkte arvestatakse lausa kaks kohta pärast koma, et parimad välja selgitada.

Piirkondlike väikeettevõtjate parimad tooted valitakse välja neljas kategoorias: Lõuna-Eesti, Lääne-Eesti, Virumaa ja Põhja-Eesti väikeettevõtete parim toode. Võidutooted pärjatakse pronksmärgi ja Parim Toode Piirkonna Väikeettevõttelt 2016 tiitliga. Võitjad avalikustatakse 22. aprillil Toiduainetööstuse aastakonverentsil.