Purgi saab nii raha eest kui ka tasuta

Burka omaniku Marija Sološenko sõnul on kliendid enamasti valmistunud ja kaasa võtnud enda purgi või koti, kuid kasutada saab ka poes olevaid paberkotte.
Kui endal pakendit kaasas pole, saab küpsised panna poes olevasse paberkotti.

Müügil on ka eri suuruse ja kujuga riidest kotid ning klaaspurgid, kuid kassa kõrval asuvast purgivahetuse riiulist võib meeldiva purgi valida tasuda.

“Ma märkasin, et osa inimestel – näiteks minu vanaemal – on purke liiga palju ja nad ei oska nendega midagi peale hakata,” rääkis Sološenko. “Samas on inimesi, kes soovivad purke osta.”
Esmalt tuleb purk kaaluda, seejärel täita soovitud toiduainega, uuesti kaaluda ning maksta.

Ta lisas, et kuigi ta pole purgivahetust kusagil reklaaminud, on see osutnud populaarseks ja riiulid on purke täis.

Jahust tahkešampoonini

Poes on müügil mitmesugused tangained, jahud, pähklid, maiustused, mesi ja agaavisiirup. Sološenko plaanib valikusse lisada ka õli, kuid aedvilju ja piimatooteid ta müüma hakata ei kavatse, sest juurvilju saab lahtiselt osta lähedal asuvast poest või turult. Piimatoodete müük eeldaks külmkapi olemasolu, kuid sellele Burkas piisavalt ruumi pole.
Poes on müügil kikerherned ja mitmesugused oad.
Maiasmokad saavad poest osta mitmesuguseid komme ja pähkleid šokolaadis.

Lisaks toiduainetele on riiulitel keskkonnasõbralikud puhastus- ja hügieenitarbed. Sološenko sõnul on kõige populaarsem toode tahkešampoon. Ta tutvustas ka võrgust nõudepesulappi, mida saab kasutada kuni kümme aastat, sest erinevalt tavalisest nõudepesukäsnast ei lähe see haisema.

Poes on eraldi riiul puhastus- ja hügieenitoodete jaoks. Riiulil on bambusest hambaharjad, seebid, kehakoorijad, rätikud ja mesilasvahast paber toidu pakendamiseks.

Sološenko lisas, et kuigi paljud kliendid küsivad vedela pesugeeli kohta, ei kavatse ta seda müüma hakata. Ta rääkis, et kui klient paneb pesugeeli oma pudelisse, millel pole spetsiaalset märgistust, ja lapsed peaksid kodus seda kogemata jooma, jääks tema müüjana süüdi.

“See on üsna riskantne, seega otsustasin minna turvalist rada pidi,” ütles Sološenko.

Soodsad hinnad

Sološenko rääkis, et proovib hindu hoida võimalikult madalal. Ta tõi näitena, et samad makaronitooted ja toiduainesegud on müügil suurtes toidupoodides, kuid hinnad on kõrgemad, sest lisandub pakendile kulunud raha.

Sološenko sõnul ostavad väga paljud kliendid pähkleid ja seemneid.

Kui võrrelda Burka hindu Eesti hindadega, on hinnad enam-vähem samad või veidi odavamad kui meie toidupoodides.

Küpsiseid ostma tulnud Anne Apine oli Burkas teist korda. Tema sõnul on sealsed hinnad supermarketidega samad, kuid nullkulu eluviisi järgijana meeldib talle, et Burkas saab tooteid osta pakendivabalt.