Maailma Toiduorganisatsiooni (FAO) andmetel tapetakse Itaalias igal aastal 213 000 hobust, umbes 20 000 neist imporditakse Poolast ja mujalt Ida-Euroopast. Kuid nüüd on Itaalia poliitikud esitanud parlamendile seaduseelnõu, mis keelaks nii hobuste tapmise kui hobuseliha müügi.

Mitmed ministrid ja teised avaliku elu tegelased on öelnud, et „hobuse väärikust tuleks austada“ ning et „neid ei tohiks süüa, vaid tuleks kohelda samamoodi nagu kasse ja koeri“.

Samas on hobuseliha Veneetsia ja Verona piirkonnas olnud aastasadu kulinaarne delikatess, seda kasutatakse mitmete toitude valmistamisel. Oma koht on sealses kokakunstis ka hobuserasval. Seetõttu on kohalikud elanikud võimude vastu välja astunud, väljendades oma pahameelt kõikvõimalikul moel, muu hulgas ka internetikommentaarides.

Itaalia ratsaspordiringkonnad ja loomakaitsjad aga tervitavad poliitikute initsiatiivi ning loodavad, et eelnõu saab varsti ka seaduseks.