Nüüdseks on Eestis mitmeid eriilmelisi paikkondlikku käsitööd tutvustavaid meistrikodasid ja käsitööpoode. Meile kõigile tuntud traditsiooniline ja pilkupüüdev käsitöö Muhu saarel ja õhkõrn Haapsalu sall on aidanud luua omanäolise käsitööpoe Liivale ja Pitsikeskuse Haapsalu linna. Rahvuslikke traditsioone silmas pidades on oma meistrikoja Põltsamaal üles ehitanud Katre Arula. Kõrge kvaliteedi ja sisuga käsitööraamatuid on välja andnud Saara kirjastus, kes edukalt müüb ka lõnga ja käsitöötarvikuid. Vähem oleme kuulnud Peipsimaa käsitöökeskusest ja sealsetest erilistest pakutrükitehnikas toodetest.

“Loodame, et esitlus ja paikkonnale omane käsitöö kutsuvad meie külalisi edaspidi rohkem avastama Eestimaad ja meie mitmekesist käsitööd. Käsitööettevõtjate koostöö ja paikkondade toetus aitavad meil mõtestada head vana ja minna edasi uuega,” räägib Liivi Soova.

Kiikame meiegi veel aasta lõpus käsitöökodusse ning anname väikese ülevaate pakutavast. Tõelise elamuse saamiseks aga tuleb kindlasti ise kohale minna, oma väikese rõõmsa üllatuse leiab poest igaüks. Olgu selleks luust vardaotsikud, pilkupüüdvad roositud esemed ning lõpuks ometi ka Saara Kirjastuse oma väljapanek Tallinnas. Käsitöökodust oma tagasihoidlikku koju jõudes pean nentima, et sellistel hetkedel tunnen uhkust, et olen eestlane. On kohe selline edev olemine ning hing on helge meie oskuste üle ning tahtmise eest neid edasi anda ja jagada.