- Süütevedeliku asemel kasutage söe põlema panekuks toiduõli. Pange söe alla majapidamispaberit, kallake natuke õli peale ja laske enne süütamist mõni minut seista.

- Liha ei tohi panna küpsema leegi kohale. Söed on küpsetamiseks valmis siis, kui kätt neist 10 cm kõrgusel hoides on võimalik kolmeni lugeda.

- Süte peale võib grillimise ajal panna õunapuuklotsi, terve küüslaugupea, paar kadakamarja või märjaks kastetud rosmariinioksa, need annavad head maitset.

- Ärge torkige liha noa või kahvliga, siis valgub mahl välja, kasutage tange.

- Liha tahab grillilt tulles 5–10 minutit 60 kraadi juures seista, siis ei valgu mahl välja. Kutsume seda grillmeistrite kõnepruugis liha magama panekuks.

- Suurel grillil, mille saab sektoriteks jagada, võib liha tõsta jahedama poole peale.

- Kuppelgrilli puhul tuleks liha grillilt ära taldrikule tõsta ja katta teise taldriku või fooliumiga.

- Kui pidu läbi saab, tuleks grill allesjäänud söest kohe ära puhastada. Süsi soodustab grilli roostetamist. Resti võib jätta rasvaseks, see pikendab resti kasutusiga. Enne järgmist grillimist tuleks rest majapidamispaberi või traatharjaga üle lükata.

Rohkem infot grillimise kohta vaata www.grillfest.ee