Esmalt valida sobilik nõu ning lasta sisse vesi. Vett võtta korralikult ehk ca 100 g makaronide kohta 1 l. Arvestada tuleb, et keetes makaronid paisuvad.

Lisada 0,5 tl soola. Kui vesi on keema läinud, siis lisada makaronid. Keeta kaaneta potis. Sobilik keetmisaeg on tavaliselt pakendil kirjas, ent tegelikult võiks keetmisaeg veidi lühem olla, et nad üle ei valmiks.

Aeg-ajalt tuleb makarone segada, et nad ei jääks põhja kinni ega üksteise külge.

Kui makaronid hakkavad valmis saama, siis lisada supilusikas õli.

Salatiks makarone keetes on soovitav peale vee ära kurnamist lasta nad korra külma vee alt läbi, et nad kokku ei kleepuks.

Vaata videot, kuidas keeta makarone.

Jaga oma nõuandeid, kuidas teha mittekleepuvaid makarone.