Taksojuhid pelgavad

Tõepoolest, mõnigi kord on tarvis lem­miklooma ühel või teisel põhjusel transportida. Olgu eesmärgiks arsti juurde minek, sugulaste juurde sõitmine, kolimine… Sihtkohti on mitmeid.

Kas olete proovinud lemmikloomale tavataksot tellida? Mina olen. Kogemus on samasugune nagu teistelgi loomapidajatel – paljud taksod ei soovi peale võtta isegi mitte transpordikasti pakitud kassi, rääkimata suurest ja karvasest koerast. Viie närilisepuuriga rotinäitusele jõudmine on tuttavate sõnul samuti tõsine katsumus.

Ühes Tallinna loomakliinikus näiteks juba soovitatakse klientidele, et nad kunagi ei kutsuks taksot loomakliiniku aadressil – võib juhtuda, et sel juhul lihtsalt ei tulda. Arukam on kõndida paar maja edasi ja kutsuda sinna.

Tegelikult on tavataksojuhtide suhtumine mõistetav. Kui vead peamiselt inimesi, siis ei ole su sõiduk lemmikloomaveoks kohandatud ning loomast autosse jääda võivad karvad ei pruugi meeldida järgmistele klientidele. Ettevaatuse mõttes on aga targem ka väiksemaid loomi vedamast keelduda, sest ega ju tea, mis juhtuda võib…

Samasugused probleemid võivad tekkida looma oma autos vedamisega. Liiati võib peres olla vaid üks auto ja selle sõiduaegu on teinekord päris keeruline pereliikmete vahel jagada.

Loomulikult võib lemmiklooma vedada ka ühistranspordis. Aga esiteks ei ole iga loom sellega harjunud, teiseks ei ole inimesed loomadega harjunud ja võivad mõnevõrra mossitada, kui peavad vähest ruumi veel kellegagi jagama. No ja kolmandaks, igale poole ühistransport lihtsalt ei sõida.

Kui aga loom on haige ja teda on vaja kusagile viia, siis ta ju ei jaksagi ühissõidukis vastu pidada.

Lemmikloomatakso võib olla lahendus

Paraku juhtub loomadega ka väga kurbi sündmusi. Kui elavagi lemmiku jaoks on raske transporti leida, siis siit ilmast lahkunud sõbra viimsesse puhkepaika sõidutamise võimaluse leidmine võib tekitada suuremaidki probleeme.

Mõtlesime ja mõtlesime selle probleemi üle ja lõpuks otsustasime – teeme õige lemmikloomatakso. Niisuguse, kus loomal on hea ja turvaline ning inimesel samuti. Sellise, millega võib kas või välismaale sõita, sest kõik euroliidu normid, mis looma ja inimese kaitsmiseks välja mõeldud, on täidetud.

Tuttavad loomaarstid kiitsid mõtte heaks. Ütlesid, et ammu oleks vaja kedagi, kes aitaks neil klientidele nõu anda, kuidas neljajalgse sõbraga kliinikusse või lahkunud lemmikuga lemmikloomakalmistule pääseda. Või teisest maakonnast võetud looma koju tuua.

Eks seda ole varsti näha, kui palju abivajajaid leidub. Igal juhul, kui loomade peremehed sellega nõus on, siis luban, et jagan muljeid põnevamatest reisijatest teilegi.