Aja jooksul on tal aga jalgadele "linnakõlbuliku" välimuse andmiseks oma nipid välja kujunenud:

- esmalt seep ja soe vesi ning hari, millega jalad varbaotstest kandadeni hoolega üle nühkida;
- siis sama protseduur pimsskiviga, pöörates erilist tähelepanu kannaalustele;
- seejärel masseerida jalalabadesse hea hulk rasvast kreemi;
- üleliigne kreem maha pühkida ning hõõruda eriti parkunud kohti, mis veel puhtaks pole saanud, pooleks lõigatud rabarberivarrega, ja siis taas kreemiga, seni kuni jalad puhtad.

Samamoodi võib tegelikult puhastada ka parkunud käsi.

Kosmeetik Leelo Simiskeri sõnul on mitmeid eri võimalusi, kuidas käest läinud käsi jälle järjele aidata.

Ühe soovitusena toob ta Maaleht.ee foorumis välja kätel kooriva kreemi ja spetsiaalse maski kasutamise, mis aitab eemaldada nahapaksendeid ja kätenahka pehmendada ja toita.

"Karedatele kätele võib panna ka jalakreemi, mida kasutatakse kuiva naha ja lõhede puhul. Kreem tuleks kanda paksult peale ja mõnda aega hoida, seejärel, mitte maha pesta vaid pühkida," selgitas Simisker.

Juhul kui käed on marjadest parkunud, siis võib ettevaatlikult ja õrnalt kasutada pehmet rasplit. "Aga kindlasti tuleb seda õrnalt, kuna käte nahk on õrnem. Kasutada tuleb peent rasplit ning mitte mingil juhul käsi marraskile hõõruda."

Samuti aitab parkunud käsi puhastada sidrunihappega pesemine või hõõrumine sidruniviiluga, mis hooldab ka küüsi ja küünenahka ja vähendab käte higistamist.



Naisteka lugejad parkunud käte puhastamisest:

Murelik küsija: Võin kirjutada, millised vahendid ei aidanud: söögisooda, Cif, sidrunhape, Vanish, pesupulber, küünelakieemaldaja ja ilmselt mõni asi veel. Käs tärpentiin aitaks?

Esimene nõuandev vastaja: Üldiselt on rasv see, mis parkained nahast lõpuks ära välja toob, nii et soovitatakse vaheldumisi määrida käsi glütseriini sisaldava kreemiga (0,5-1 tunni jooksul) ja siis jälle sidruniviiluga (ka tomativiiluga) hõõruda. Ja nii korduvalt.

Teine nõuandev vastaja: Parim vahend on tavalise pesuseebiga kausitäis määrdunud valgeid sokke puhtaks nühkida. Pärast on käed ka puhtad. Proovitud.

Kui sul on mõni hea nipp või nõuanne, kuidas parkunud jalataldu või ka käsi puhtaks saada, ära häbene, anna teada!