Lõuna Prefektuuri kriminaalbüroo majanduskuritegude talituse juht Janek Maasik ütles, et võltsitud eurode kasutamise juhtumitest on politseile ka eelmistel aastatel teatatud, kuid kuna nüüd liigub eurosid Eestis senisest tunduvalt rohkem, siis tasub inimestel suurema nimiväärtusega eurode vastuvõtmisel olla tähelepanelikum.

„Tartu, Viljandi ja Pärnu juhtumite puhul on tegemist 50- eurose kupüüridega, millistel on ühine seerianumber S20175422632. Seda tasuks meeles pidada ja 50-euroste rahatähtede vastuvõtmisel üle kontrollida. Suurema nimiväärtusega kupüüride vastuvõtmisel tuleks ikkagi leida see aeg, et need üle vaadata, eriti veel sellistel juhtudel kus suure raha eest tehakse väga väikene ost, et rohkem vahetusraha tagasi saada. Käepärast võiks olla ka mõni eksemplar nendest arvukatest abimaterjalidest, mida enne euro tuleku igal pool laialdaselt levitati ja kus on piltlikult välja toodud eurorahatähtede turvaelemendid. Kindlasti tasub ära ka eurokupüüride õigsust kontrollida võimaldava aparaadi muretsemine, eriti suurema käibega müügikohtades.“

Oluline on sularahaga arveldamisel kupüüridele siiski ka lihtsalt tähelepanu pöörata. Nii näiteks on esinenud juhtumeid, kus inimesed on õige raha asemel võtnud vastu nn Euro suveniire. Euro suveniirid on küll õige raha sarnased, kuid sinna on siiski peale kirjutatud, et tegemist on suveniiriga. Suveniiride puhul ei ole tegemist valerahaga.

Eelmise aasta andmete kohaselt esines Eestis ligi poolsada valeraha juhtumit, kus oli tegu võltsitud eurodega.