Sushit peetakse kergeks ja tervislikuks toiduks, kuid dietoloog Rachel Belleri kirjutab oma raamatus "Söö, et kaotada, söö, et võita", et "kerge lõuna" sushi näol võib tähendada kalorite üledoosi. "Tavaline suhsirull sisaldab endas 290-350 kalorit ning on süsivesikute poolest võrdne kahe kuni nelja leivaviiluga," kirjutab Beller.

Näiteks kõige tuntum Ameerikas söödav maki, California maki, mille täidiseks on kala, avokaado ja majonees, võrdub kahe makrapulkadega ja avokaadolõiguga einevõileivaga. Tuleb aga meeles pidada, et sushi lõunasöök sisaldab endas vähemalt kahte või kolme makirulli, mille toiteväärtus võib olla kokku 1050 kalorit.

Paljud usuvad ka, et sushit süües saame kätte toitumisspetsialistide poolt soovitatud nädalase kalakoguse, kuid probleem on selles, et sushi sisaldab endas väga vähe kala. Normaalne kalaportsion peaks kaaluma 140 grammi, kuid ühes sushirullis on kala tavaliselt 5 grammi, mis tähendab, et soovitava koguse kala samiseks peaks inimene sööma vähemalt 28 sushirulli.

Kaubanduses pakutavad valmissushi karbid võivad endas sisaldada kuni 755 kalorit, rohkem kui seda on McDonald’si Big Macis ja väikses portsionis friikartulites.