Sellise koera toitumisharjumused sobiksid olümpiamängudel osalejale, kuid ta kulutab vaid umbes 20% kaloreist, mida omastab. Ta saab liiga palju energiat ja see võib avalduda äkiliste möllamishoogudena.

Valesti toidetud koer tahab, et mõtleksite, mis tunne oleks veeta päev kontoris, kui iga osa teie kehast igatseb võimalust neid liigseid kaloreid ära kasutada.

Sellise koera elu oleks õnnelikum ja turvalisem, kui tema toitumine vastaks ta eluviisile.

4. Koer, kellel pole kunagi olnud sõpru

Teda teatakse ka täielikult sotsialiseerimata koerana.

Ta oli kutsikana üleannetu, nii et tema omanik otsustas, et parem oleks ta teistest loomadest eemal hoida. Nüüd veedab ta oma päevi mõtiskledes, mis tunne oleks teisi koeri taga ajada ja on veendunud, et ühel päeval ta seda ka teeb.

Ilma sõpradeta koera omanik on silmitsi probleemidega: tema koeral pole sotsiaalseid oskusi ja tal pole olnud võimalust õppida loomulikku suhtlust omasuguste seas, nii et ükskord teise koeraga kohtudes võib olukord teha õnnetu pöörde.

3. Karjuja

Karjuja on koer, kes enamiku oma elust on veetnud teiste peale karjudes või on karjutud tema peale. Ta näeb inimesi tänaval ja haugub nende peale. Selle eest karjub omanik koera peale. Karjuja eeldab, et tema peale karjutakse ta hea töö tunnustamiseks.

Omaniku karjumine koera haukumise vastusena julgustab karjujat oletama, et omanik on samamoodi endast väljas, ärevil, närvis ja kuri, nagu tema on nende jultunud inimeste/koerte/tuvide peale, kes aknast mööduvad. Karjuja käitumist julgustatakse ja toetatakse üha ning nii kujutab too ette, mis tunne oleks lõpuks seista silmitsi oma vihatud objektidega.

2. Uhke oma kodu üle

Oma kodu üle uhke koer on nii tundlik inimeste suhtes, kes ette teatamata tema koju tulevad, et ta ründaks neid hea meelega, kui nad tema valdustesse satuvad. Selline koer tekitab vigastusi postiljonidele, maamõõtjatele ja pakikandjatele.

Tema omanikud keelduvad uskumast, et koer on vägivallaks võimeline – nii jäetakse loom järelevalveta, andes talle võimalus rakendada oma arusaama õiglusest igaühe peal, kes siseneb ta alale.

1. Ärahellitatud koer

“See on minu ja need on minu, need on ka minu, ma usun, et nägin seda esimesena, ma nõuan neid endale. Need kõik on minu omad, ma olen nende õige omanik.”

Tere tulemast ärahellitatud koera maailma! Ta usub, et kõike, mida tahab, võib ka saada. Häda sellele, kes julgeb vastupidist väita. Tema pelglikud omanikud ei ole talle kunagi selgitanud, et inimeste maailmas ei kvalifitseeru hammaste näitamine ja urisemine ametliku omandiõiguse lepinguna. Nad lasevad koeral oma tahtmist saada ja lubavad tal endale jätta “sõjasaagi”, mille too siis kokku kogub ja asetab oma nurgakesse.

Ühel päeval kohtub hellitatud koer kellegagi, kes ei tea, et see koer on kuulutanud kõik maailma asjad enda omaks.

Inimese õnnetuseks saab ta sellest teada halval moel. Eriti kurb, kui tegu on noore inimesega, kel pole aimugi, et särav pall põrandal on ärahellitatud koera kõige hinnatum vara (sel hetkel). Paar õmblust ja haiglakülastus jätavad selle talle aga igaveseks meelde.

Allikas: http://www.dogmagazine.net