Osteti vana talumaja, kus puudus pesemisvõimalus ning WC. Kuna tubade arvelt ei soovitud eriti ruumi raisata, sest eraldi hoones oli saun juba olemas ning soov oli luua ka võimalikult avar köök, siis sai ühe toa arvelt tehtud laiendus köögile ning tekitatud väike vaba nurgake ka loodavale pesuruumile.
Enne tööde alustamist -tulevane kööginurk planeeritud vasakule ja vannituba paremale toa nurka.
“Sedasi oli meil ka kõige mugavam viis vee majja toomisel ning kanalisatsiooni välja ehitamisel, sest kõik vajaminevad veesõlmed sai luua ühte kohta ning torutööd sedasi vähem kulukad,” kirjutab lugeja.
Dušinurga paigaldus

Pesuruum mahutati ära 1,80x2 meetri suurusele ehk 3,6 ruutmeetri suurusele pinnale. Sinna paigaldati dušikabiin, WC-pott ja boiler. Ära mahtus ka korraliku suurusega mahukas kraanikauss.

WC tagune sein laudisest.

WC-poti taga on veesõlm. Seinad on värvitud, lükanduks tehti ise vanast laudisest. WC tagune sein sai laudise ehitusjäägist (tavalised puidust transpordialused, millega ehituspoest ehitusmaterjal tuuakse).

Aida alt leitud vana riiul leidis taas kasutust

Kraanikausi aluseks on kasutatud juppi vanast köögilauast, käterätiku riiul on leitud aida alt, WC-paberite hoiustamiseks on kasutuses puidust veinikast. Boiler on peidetud puidust ribikardina taha.

Boiler on peidetud ribikardina taha, WC taga on veesõlm

“Kogu töö on ise oma kätega tehtud, abikäsi läks vaja vaid torutöödel ja elektritöödel. Kogu vannitoa ehitus alates vanast remontimata toast kuni valmis pesuruumini läks koos kõigi seadmete, paigaldustööde ning materjalidega kokku maksma vaid 2000 eurot,” teatab tööde autor.

Vanast veinikastist sai WC-paberi riiul.
Summa sisse mahtus ka majasisene kanalisatsiooni rajamine ning vee majja toomine. Välistrassid olid enne olemas.
Isetehtud lükanduks, ukse kohal vanast aknast valgusaken

Vannituba sahvrisse

Teine lugeja renoveerib parasjagu 1950ndatest aastatest pärit talumaja.

“Oma vannitoa ehitasime ruumi, mis vanasti oli sahver. Kuna seda imeilusat palki on patt kinni katta, otsustasime kinnise kaheinimese vanniga dušikabiini kasuks,” kirjutas perenaine.

Nii nägi tuba välja enne:
Nii näeb vannituba välja pärast, kuigi sisustamine on veel pooleli:

Kes soovib enda lugu samuti teistega jagada, saab sellest kirjutada aadressile veeb@maaleht.ee.