Maitsev delikatess: pardimunad
Pardimuna on kanamunast suurem, kaaludes 80-95 grammi. Suuremat sorti kanamunad kaaluvad 70 grammi ümber, tavaliselt siiski 50-60 grammi. Erinevat tõugu pardid munevad erineva suurusega mune, kuid alati siiski kanamunadest suuremaid.
Pardimunadel on natuke tugevam koor kui kanamunadel. Värvuselt võivad nad olla valged, tuhmkollased, rohekad või sinakad - see sõltub muneja tõust.
Munakollane on sügavkollast värvi. Kuna pardimunad sisaldavad võrreldes kanamunadega rohkem rasva, on nad ideaalseks tooraineks kookide küpsetamisel – annavad küpsetistele kena kollase värvi. Nende maitse on rikkalikum ja n-ö koorene. Paljud pagarid eelistavad just seetõttu pardimune kanamunadele.
Kuna pardimunad on suuremad, kulub nende keetmiseks veidi rohkem aega kui kanamunade puhul.
Kanad munevad aastaringselt, pardid aga ainult kevadeti.
Allikas: Ajakiri Home Farmer.