Kui kodus juhtub õnnetus, näiteks veeuputus või tulekahju, on enamasti abi kodukindlustusest. Paljud inimesed ei mõtle aga sellele, et kui nende tegevuse tõttu saab kahju ka naabrite vara, peab needki kahjud kannatanutele hüvitama kahju tekitaja. Siis aga enam tavalisest kodukindlustusest ei piisa.

Et kindlustusest oleks abi ka selliste juhtumite puhul, on kodukindlustuse lepingule võimalik lisada täiendav vastutuskindlustus. See korvab korterielanike süül kolmandate isikute varale, näiteks naabrite korterile tekitatud kahju.

Kuid ka juhul, kui on sõlmitud vastutuskindlustus, ei tasu unustada, et kahju tekitaja vastutab ise selle eest, et naabri korter korda saaks. Kahju tekitaja peab nimelt ise pöörduma oma kindlustusandja poole, tunnistama oma süüd, aitama kindlustusel välja selgitada kahju suuruse, organiseerima naabri korteris remondi ning tagama endise olukorra taastamise. Kindlustus aitab küll tasuda rahalised kulud, kuid kokkuvõttes jääb vastutajaks siiski kahju tekitaja.

Statistikas on kõige sagedasemad kodukindlustuse juhtumid seotud veeavariidega ning kõige suuremad kulud kaasnevad tulekahjudega. Tulekahjusid esineb veeavariidega võrreldes harvem, kuid tulekahju puhul on tagajärjed veekahjust tunduvalt ulatuslikumad, kuna tule tekitatud kahjule lisandub kustutusveest tingitud kahju.