Miks tasub kahelda valmistoidu headuses?
Valmistoit on juba korra kuumutatud. See tähendab, et suur hulk toidu loomulikke vitamiine on hävinenud. Kui seda sama toitu kodus uuesti soojendada, siis lahkuvad viimasedki vitamiinid.
Valmistoidud on enamasti soolasemad kui kodutoidud. Neerude roll kehas on puhastada verd kahjulikest jääkainetest ning kõrvaldavad liigsed mineraalained ja soolad kehast uriini kaudu. Kui soola tarvitatakse liiga palju, siis on neerudel pidevalt ülemäära palju tööd ja nad võivad haigestuda.
Et valmistoidud paremini maitseksid, lisatakse neile ka maitsetugevdajat. Maitsetugevdajad annavad toidule tavaliselt intensiivse ja meeldivalt soolase maitse. Enamasti ei tea tarbijad seda, et glutamaadid on närvilisust ja ärrituvust suurendavad psühhoaktiivsed ained. Maitsetugevdajad omavad eriti suurt mõju lastele.
Kauem säilivatele purgi- ja pakiroogadele lisatakse ka säilitusaineid. Säilitusaineid on väga palju ja nende omadustega tutvumiseks peaks võtma eraldi aega. Paljude säilitusainete toimed on teadmata või alles äsja avastatud.
Pikemalt lugege edasi Bioneer.ee portaalist.