Paljudes Decora poodides on ventilaatorite valik vähenenud või ajutiselt hoopis otsa saanud, kuna maaletoojad ei osanud sellist suve ette näha.

"Maaletoojate jaoks oli see natuke ootamatu. Nad on aga teinud väga head tööd ja suurem probleem peaks lähipäevadega ümber saama. Esmaspäevast on suurematel maaletoojatel laovarud enam-vähem taastatud," ütleb Mölder.

Ta ei raatsi küll öelda, et müük oleks kordades suurem, kui möödunud suvedel, kuid märgatavalt suurem küll. Seevastu Bauhofi tootejuht räägib mitmekordsest müügist, täpsustamata, kui mitme kordsest.

„Kuumade ilmade tõttu on müügid eelnevatest aastatest kordades suuremad. Suure nõudluse tõttu on suurtest kauplustest ventilaatorid tänaseks juba otsas, kuid juba uuel nädalal on saabumas lisa,” ütleb Bauhofi tootejuht Teet Tallo.

K-Rauta ehk Kesko Senukai Estonia turundusjuht Leila Niidas ütleb, et viimase kolme kuu jahutusseadmete müük ületab kolmekordselt kahe eelneva aasta sama perioodi müügimahte.

"Iseäranis nõutud kaup on ventilaatorid, mis moodustavad 60% konditsioneeride ja ventilaatorite müügist. Samuti on populaarsed liigutatavad/portatiivsed konditsioneerid. Hinnaklass erineb toodete tüübist ja tootjast sõltuvalt. Oleme tooteid soetanud suure varuga ning arvestades erinevaid soove, aga soojad ilmad on mõjunud ka meie laovarudele. Hetkel on kõige suurem valik seadmete soetamiseks Tallinna Tondi ja Haabersti poodides," teatab Niidas.

Euronicsi brändijuht Kairi Fimberg ütleb, et ventilaatorite ja kliimaseadmete müük on hüppeliselt tõusnud ning tõdeb, et eriti populaarsed mudelid on suure nõudluse tõttu mõnes kaupluses ajutiselt otsa saanud.

"Võrreldes eelnevate jahedate suvedega on ventilaatorite ning kliimaseadmete müügi kasv märkimisväärne,” ütleb Fimberg. "Tänu laiale kauplustevõrgule ning oma kesklaole suudame nõudluse muutumisele kiirelt reageerida.”

Ühtlasi annab ta lühikese ülevaate inimeste sellesuvistest ventilaatorieelistustest:

„Endiselt müüakse kõige rohkem klassikalisi lihtsaid lauaventilaatoreid. Tõusnud on aga väiksemate ja odavamate mudelite arvelt suurema läbimõõduga ventilaatorite populaarsus, mis on tänu aeglasemalt pöörlevatele ja suurematele labadele efektiivsemad ning vaiksemad. Uueks trendiks on kallimasse hinnaklassi kuuluvad ja eriti nõudlikule kliendile suunatud disainventilaatorid. Samuti võib tõusva trendina välja tuua uuenduslike lahendustega toodete, nagu näiteks ilma nähtavate labadeta Dysoni ventilaatorite kasvava populaarsuse.”