Tudraseemned paisuvad vedelikus seistes, täpselt nagu tšiia- ehk õlisalveiseemned, sobides samamoodi magustoitude tarretamiseks ja ka soolaste toitude „paksendamiseks”. Seemned imavad oma kaalust kolm-neli korda rohkem vedelikku. Proovi näiteks asendada chiaseemned tudraseemnetega siinses pudingiretseptis.

"Tšiia on natuke neutraalsema maitsega, tuder on tudramaitsega," märgib Lember, kes on viimase viie aasta jooksul, mil ta seda kultuuri kasvatab, pidanud lõputult seletama, mis asi on tuder. Selle maitset kirjeldavad inimesed kui pählit, kaalikat, hernest ja punapeeti.

Karmeli OÜ pakub nii tudraseemneid kui ka neist pressitud õli. Tegemist on väga kasuliku ja tervisliku õliga. Selle omega 3-6-9 rasvhapete suhe (2:1:2) on õlide seas üks parimaid, samuti sisaldab see E-vitamiini ja teisi kasulikke koostisosi. Tudraõli koostis teeb selle ka väga vastupidavaks lõhna- ja maitsemuutustele, mis teistel külmpressitud õlidel esineda võib.

Kergelt pähklise maitsega sobib tudraõli nii salatitesse, kastmetesse, smuutidesse, maitseõlideks, toidulisandina, kuid tudraõli võib proovida kasutada ka küpsetamisel ja praadimisel. Tudraõlil on nimelt väga hea kuumustaluvus +246 C, mis on palju kõrgem kui enamusel teistel õlidel. Oma heade niisutavate ja vitamiinirikaste omaduste tõttu võib laias maailmas tudraõli leida ka kosmeetikatoodetest.
Tudraseemned paisuvad vedelikus täpselt nagu tšiiaseemnedki.