06.06.2014, 07:55
Saaremaine kadakamarmelaad valmib hoopis mandril
Saaremaa kadakasiirupi tootjad on juba mõnda aega heietanud mõtet kadakamarmelaadist. Piisavalt laagerdunud idee aitas viimaks teoks teha väiketootja Raplamaalt ning nõnda jõudiski kahe väikese tootja koostööna müügile Saaremaa kadakamarmelaad.
FOTO:
A-Orbu OÜ ehk siirupiemandate esindaja Liisi Kuivjõgi sõnutsi on nende poolt kadakatõmmis, -okkad ja -marjapuru, tublid marmelaadimeistrid tegutsevad aga Raplamaal Minna Sahvris. Teisisõnu – saaremaine marmelaad valmib tegelikult üle mere Raplamaal, kirjutab Saarte Hääl.
“Meilt oli mõte, et nad prooviksid. Ja nad proovisidki päris mitut moodi, sest ega see päris nii olnud, et klõps ja valmis! Neil oli ikka tükk tegemist,” tunnistas Kuivjõgi.
Toimiva koostööni jõudsid nad läinud jõulude ajal Auriga kaubanduskeskuses toimunud laadal, kus siirupiemandad sattusid kõrvuti kauplema Minna Sahvri marmelaadimeistri Siret Elmiga.
Senimaani käisid katsetused ja nüüd on kadakane maius viimaks valmis. “Juuni alguseks saime esimese õige partii tehtud!”