Moosiretseptide konkurss "Selle suve moos"


I koht - tikri-piparmündikeedis, Elle Kull.

II koht - "Päikesemoos", Tiiu Lääne-Virumaalt.

III koht - PPP ehk Pille pirni-pohlamoos, Pille-Kai Kõlli.

Selle suve eksootiline moos

I koht - piparkoogimoos, Merje Ottson.

II koht - õuna-laimimoos, Velve Tagger.

III koht - himaalaja jalglehe moos, Helle Zõbin.

Žürii märkis ära:

Vale-aprikoosimoos, Elle Kull.

Tomati-kõrvitsa-ebaküdoonia marmelaad, Sirje Aidulo.

"Jõulumoos", Ewa Punane.

"Vargamäe armastus", Erkki Ristoja ja Aina Alunurm.

Porgandikeedis ja kõrvitsa-õunamoos, Valli Järve.

"Pohlad-ploomid", Ruth Riivald.

"Kingitus", Ingrid Amor.

Vale-murakamoos, Merle Merilain.

Suur tänu kõigile, kes osalesid!

Žürii: Asta Übner AS-ist Põltsamaa Felix, toitumis-spetsialist ja raamatute autor Aive Luigela, Targu Talita toimetaja Vivika Veski, Maaleht.ee peatoimetaja Kai Simson, Maalehe turundusjuht Ave Vurma.

Retsept

Tikri-piparmündikeedis

1 kg tikreid

2 sl sidrunimahla

7 dl suhkrut

10-15 piparmündilehte

Puhastage karusmarjad ja pange koos sidrunimahlaga keema. Keetke tasasel tulel 10 minutit. Lisage suhkur ning keetke pidevalt segades, kuni suhkur on sulanud. Kõige lõpuks lisage hakitud piparmündilehed, segage keedis hoolikalt läbi. Sulgege purgid õhukindlalt. Säilitage jahedas.

ELLE KULL