Kukke lisas, et edaspidi soovib Energiaturg.ee võimaldada portaalis ka elektrilepingute sõlmimist.

Tänase seisuga on portaalis olemas kahe ettevõtte, 220 Energia ning Eesti Energia, hinnapaketid, kuid uute elektrimüüjate hindade avalikustamisel jõuavad need ka Energiaturg.ee süsteemi. „Kuigi mitmed ettevõtted on teatanud oma kavast hakata elektrimüüjaks, on vaid kaks neist seni oma 2013. aasta hinnapaketid avalikustanud. Seetõttu on tarbijatel mõistlik oodata lisanduvaid pakkumisi, mida edaspidi võrdleme Energiaturg.ee hinnavõrdlusportaalis,“ märkis Kukke.

Elektrimüüja vahetamisel tuleb valik teha 10. detsembriks 2012, nii et klient saaks hakata valitud müüjalt elektrit ostma alates 1. jaanuarist 2013. Samas säilib vahetusvõimalus ka hiljem, kuid tarbijal tuleb arvestada, et müüjavahetuse protsess kestab 21 päeva ja müüjavahetus toimub kalendrikuu vahetumisel, lisaks võib täiendav aeg kuluda eelmise lepingu lõpetamisele.

„Loodame, et tarbijad on aktiivsed ja nõudlikud elektriostjad, kes elektripakettide võrdlemise läbi suurendavad elektrimüüjate konkurentsi turul. Hind võib sõltuda paketitüübist, tarbimiskogusest, lepinguperioodi pikkusest, lepingu sõlmimise hetkest, makseviisist, püsikliendistaatusest ja muudest teguritest,“ ütles Kukke.

Energiaturg.ee tegijad ootavad kõiki huvilisi portaali kasutama ning teretulnud on ka tarbijate ja müüjate tähelepanekud, et pakutavat teenust samm-sammult edasi arendada. „Portaal on tarbijatele energiaküsimustes sõltumatuks nõuandjaks ja juba täna leiab sealt paljudele küsimustele vastused,“ lisas Kukke.

Energiaturg.ee on sõltumatu ja tarbijakeskne elektripakettide hinnavõrdlusportaal, mida arendavad koostöös Advokaadibüroo GLIMSTEDT, investeerimisfirma Capital Mill ning IT-partnerina Helmes.