Mullune jäätisemüügi rekord püstitati 13. juulil, mil nii Premia Foods kui ka Eesti teine jäätisetootja Balbiino müüsid mõlemad Eestis jäätist enam kui kahe miljoni krooni eest. Tänavu on Premia Foodsil mullune rekord juba purustatud.

Kolmandik jääb Eestisse

Kuna suvel söövad maiasmokad ära rohkem jäätist, kui tehased jooksvalt toota suudavad, alustati maiuste lattu valmistamist juba jaanuaris. Aprillist alates töötab Premia Foodsi tehas täisvõimsusel kolmes vahetuses ja kuuel päeval nädalas. Kuumade ilmade jätkumine tõotab ka head jäätisemüüki. Näiteks mullu juulis müüs ettevõte kokku 2813 tonni jäätist, mis on 55aastase ajaloo jooksul rekordkogus.

Praeguseks on sügavkülmas valmis 900 tonni jäätist. Vaid kolmandik Premia jäätistest jääb Eestisse, ülejäänu eksporditakse ning selle pistavad pintslisse soomlased, lätlased ja leedukad.

“Meie laos ootab tuhat tonni jäätist uut omanikku,” trumpab konkurendi üle Balbiino turunduse ja sisekommunikatsiooni juht Enel Kolk. Ka tema kinnitab, et tänavune jäätisehooaeg on alanud hoogsamalt kui mullune, mil nad müüsid aastas kokku 3700 tonni jäist maiust.

Balbiino tehas töötab praegu ööpäev läbi ja seitse päeva nädalas. Hooajatöölistena on juurde palgatud ligi 60 paari abikäsi. Nende tänavune uudistoode on Fitness jogurtijäätised, mille jaoks vajaliku kasulike bakteritega probiootilise jogurti toodab Balbiino ise oma tehases.

Saada oma retsept

Täiskasvanute hulgas on kiirelt populaarsust võitnud uus Balbiino energiajää Energy Ice. Energiajää toimeaineteks on tauriin ja kofeiin, mida leidub ühes mahlapulgas sama palju kui keskmises energiajoogis, seega on ka toime samaväärne energiajoogiga.

Eesti kõige populaarsem jäätis on endiselt Premia mullune uudistoode – eriti rammus vanillimaitseline koorejäätis krõbedas vahvlis.

“Oleme keskendunud just eestlaste maitse-eelistustele vastavate jäätiste väljatöötamisele,” kinnitab Premia Foodsi turundusdirektor Katre Kõvask. “Eesti inimene oskab head ja kvaliteetset jäätist kõrgelt hinnata.”

Paar aastat tagasi otsisid Premia meistrid välja ligi 30 aastat vana Regati retsepti, üks tänavusi uusi tooteid on nostalgilise vormiga pulgajäätis Vana Toomas. Eriti rammus sari sai sel suvel lisa krõbedas koonusvahvlis punasesõstra-koorejäätise näol.

Premia otsib unistuste jäätise retsepti ja siin saavad kaasa lüüa kõik jäätisesõbrad. “Meile on laekunud rohkem kui 1500 väga toredat ja ägedat ideed,” ei varja Kõvask rahulolu. Rahva ja žürii poolt parimaks kuulutatud idee vormitakse järgmisel suvel jäätiseks.