“Plaanime Eesti munatööstusesse investeerida nii tehnoloogiasse kui ka tootearendusse ning panustada kogu toodangu kvaliteeti laiemalt,” ütles Takku. Ta kinnitab, et DAVA Foodsil on Eggo toodetega kavas anda lisaväärtust kogu munatoodete kategooriale Eesti turul, kasvatades seeläbi Eesti munatoodete turgu ja tarbimist tervikuna. “Näeme Eesti turul koosmõjus teiste turgudega suurt potentsiaali ning kavatseme investeeringuid Eestisse lähiaastatel suurendada,” ütles Juha-Pekka Takku.

Esimese sammuna alustab DAVA Foods tänasest kõigi värskete kanamunade müüki ühtse eestimaise kaubamärgi Eggo all. Eggo sarjas on kõik traditsioonilised kanamunad erinevates suurustes nii 6-, 10- ning esmakordselt Eestis ka 8- muna pakendites. Järk-järgult on plaanis munatoodete valikut oluliselt laiendada, tuues turule kaasaegseid muna sisaldavaid tooteid ning kasutades innovatsiooni nii pakendites kui toodetes.

DAVA Foods Estonia on Eesti suurim munatootja, kes toodab päevas üle 250 000 ning aastas kokku ca 95 miljonit kanamuna. DAVA Foodsile kuulub Tallinna külje all Lool Eesti suurim farm kaheksa kanalaga, milles hetkel on kokku 330 000 kana. DAVA Foods ostis 2015. aastal HKScan Estonia AS-le kuulunud Koks Munatootmine OÜ, liites selle Muna Foods OÜ-ga. Alates 2016. aastast võttis ühinenud ettevõte ärinimena kasutusele DAVA Foods Estonia AS. Üleminekuga Eggo kaubamärgile lõpetatakse munade müük Talleggi kaubamärgi all.

Samal teemal saab pikemat lugu lugeda homsest Maalehest.